OK
Dzięki
OK
Dzięki
Sigma 18-35 według testów daje świetny stosunek ceny do jakości + Canon 85 1.8 do portretu i masz wszystko co Cię zadowoli, ewentualnie możesz zacząć sigmą 30mm DC 1.8 (miałem i bardzo fajne szkiełko) skoro nie potrzebujesz szerszego kąta. Do tego za zaoszczędzone pieniądze możesz zakupić 70-200 mm f4 jako alternatywę tamtego zestawu :-)
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
właśnie chciałbym mieć uniwersalnego zooma do apsc i jeden na razie stało ogniskowy, myślę ze ta sigma 18-34 to dobry wybór, nie jest droga a jest solidna i daje plastyke jaką lubię, do uzupełnienia chyba bedzie albo 50ka albo 85mm, na tyle mogę się wykosztować, a jeśli miałbym kupować Lki to chyba dopiero do pęłnej klatki ale to raczej odległa perspektywa. Najpierw niech naucze sie robić tym co mam.
Dzięki za info.
jestem zachwycony samplami z Samyanga 85/1.4, kosztuje nie wiele, co prawda manualny ale fotki świetne.. chyba wybrałem. ;>