Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Poznań - czyszczenie matrycy 350d

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

milion razy, owszem, rozumiem, pytałem się czy ktokolwiek to robi w Poznaniu, na własną rękę robić cokolwiek z doświadczenia wiem, że nie zawsze da oczekiwane efekty, po drugie zakup tych wszystkich rzeczy jest droższy niż jednorazowa usługa,czy się myle?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Rymer
    ... po drugie zakup tych wszystkich rzeczy jest droższy niż jednorazowa usługa,czy się myle?
    Mylisz się i to bardzo :-) paprochy na matrycy mozesz złapać 10 min po wyczyszczeniu. Chcesz za kazdym razem biegac do serwisu?

Coś już napisał

Domyślnie

a jesli planuje kupno, a aktualnie mnie stać na jednorazowe czyszczenie?

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

a jesli planuje kupno, a aktualnie mnie stać na jednorazowe czyszczenie?

Skąd wiesz, że Cię stać jeśli nie wiesz ile kosztuje? :-P

Janusz

Coś już napisał

Domyślnie

Znajomi mi mowili ze koszt w okolicach 30 zl za czyszczenie.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Znajomi mi mowili ze koszt w okolicach 30 zl za czyszczenie.

Jeśli "znajomi" wiedzą ile kosztuje to powinni tez wiedzieć gdzie czyszczą za tę kwotę :-P

A poważnie - jedyny autoryzowany serwis w PRL-u jest na Zytniej w Wawie. Podobno czasem czyszczą za darmo (pewnie gruchą). Czasem kasują - pewnie zalezy od humoru albo stopnia zabrudzenia.

PecPady i Eclipse to koszt bodajże ok 70 PLN - tylko DWA czyszczenia. PecPada można owinąć na "byleczym". Nawet stara karta kredytowa przycieta do ok 14mm jest gucio.

Grucha w aptece 3.50 PLN.

Powtórze się - możesz złapać brud na matrycy 10 min po wyczyszczeniu - nikt nie da Ci gwarancji na to, że usługa będzie skuteczna.

dla mnie EOT.

Janusz

EDIT: Zobacz tu: http://www.micro-tools.com/Merchant2/e_psi.htm mają wszystko do czyszczenia.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 01-01-2006 o 21:55

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na własną rękę robić cokolwiek z doświadczenia wiem, że nie zawsze da oczekiwane efekty
    Wg mnie jednak najpirw powinienes sprobowac sam.

po drugie zakup tych wszystkich rzeczy jest droższy niż jednorazowa usługa,czy się myle?
    Plyn do czyszczenia optyki Hama + Sensor Swab - ja uzywam takiego zestawienia. Jeszcze taniej wychodzi PecPad + wspomniany plyn.
    Kozt porownywalny do czyszczenia w serwisie ale gwarancja lepsza - skad wiesz czy w serwisie ci nie przedmuchaja tylko a jak paprochy nadal beda to ci powiedza "jak oddawalismy to byl czysty, pewnie juz cos zlapal, to body bez uszczelnien" .
    Czyszczenie wlasnoreczne to rowniez zaleta mozliwosci pstryknieia testowego i dozyszczenia jesli bedzie potrzeba.

Wada czyszczenia wlasnorecznego - trzeba miec ochote (!), malo trzesace sie rece i dopoki nie zaufa sie sobie i aparatowi - stalowe nerwy oraz odwage (!), by sie przemoc

Uprawnienia umieszczania postów