Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Poznań - czyszczenie matrycy 350d

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Poznań - czyszczenie matrycy 350d

Mam pytanie do szanownych forumowiczów, gdzie mogę, za ilę i jak czyszczą matrycę w Poznaniu?

Czy ktoś ma doświadczenie z jakimś zakładem, jak każdy nie chcę utopić pieniędzy.

Może ktoś posiada odpowiedni sprzęt i może pomóc, oczywiście za opłatą?

Pozdrawiam wszystkich.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Odpowiedni sprzet do czyszczenia na sucho nazywa sie "Gruszka z miekkim koncem nr 11" ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Rymer
    Mam pytanie do szanownych forumowiczów, ...Może ktoś posiada odpowiedni sprzęt

Pozdrawiam wszystkich.
    http://www.cleaningdigitalcameras.com/

Coś już napisał

Domyślnie

Chodzi o to, ze musze nie na sucho, lecz na mokro przeczyścić. Wiadomo zdjęcia da się robić, ale te smugi chyba mają jakieś znaczenie. Nie wiem.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Chodzi o to, ze musze nie na sucho, lecz na mokro przeczyścić. Wiadomo zdjęcia da się robić, ale te smugi chyba mają jakieś znaczenie. Nie wiem.

http://www.cleaningdigitalcameras.com/ jest siedem stron o tym jak czyscic i czym czyścić. (klikać next u dołu)

Eclipse, pecpady itp. można kupić tu: http://www.minilabservice.pl/

Było to już milion razy....

Coś już napisał

Domyślnie

milion razy, owszem, rozumiem, pytałem się czy ktokolwiek to robi w Poznaniu, na własną rękę robić cokolwiek z doświadczenia wiem, że nie zawsze da oczekiwane efekty, po drugie zakup tych wszystkich rzeczy jest droższy niż jednorazowa usługa,czy się myle?

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

... po drugie zakup tych wszystkich rzeczy jest droższy niż jednorazowa usługa,czy się myle?
    Mylisz się i to bardzo :-) paprochy na matrycy mozesz złapać 10 min po wyczyszczeniu. Chcesz za kazdym razem biegac do serwisu?

Coś już napisał

Domyślnie

a jesli planuje kupno, a aktualnie mnie stać na jednorazowe czyszczenie?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na własną rękę robić cokolwiek z doświadczenia wiem, że nie zawsze da oczekiwane efekty
    Wg mnie jednak najpirw powinienes sprobowac sam.

po drugie zakup tych wszystkich rzeczy jest droższy niż jednorazowa usługa,czy się myle?
    Plyn do czyszczenia optyki Hama + Sensor Swab - ja uzywam takiego zestawienia. Jeszcze taniej wychodzi PecPad + wspomniany plyn.
    Kozt porownywalny do czyszczenia w serwisie ale gwarancja lepsza - skad wiesz czy w serwisie ci nie przedmuchaja tylko a jak paprochy nadal beda to ci powiedza "jak oddawalismy to byl czysty, pewnie juz cos zlapal, to body bez uszczelnien" .
    Czyszczenie wlasnoreczne to rowniez zaleta mozliwosci pstryknieia testowego i dozyszczenia jesli bedzie potrzeba.

Wada czyszczenia wlasnorecznego - trzeba miec ochote (!), malo trzesace sie rece i dopoki nie zaufa sie sobie i aparatowi - stalowe nerwy oraz odwage (!), by sie przemoc

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Mam pytanie do szanownych forumowiczów, gdzie mogę, za ilę i jak czyszczą matrycę w Poznaniu?
    Witam serdecznie
    Temat ćwiczyłem jakiś czas temu - z informacji z wiarygodnego źródła (poznańskie raysfoto) - w Poznaniu w grę wchodzą (podaję "przy okazji" również telefony):
    1. fototechnik (ma swoją stronę www.fototechnik.pl) z rozmowy z Panem wynika, ze serwisują sprzęt w Belgii telefon:0505 558878
    2. serwis foto na ul.Galileusza 8 0505 558878
    3. serwis na 27-go GRUDNIA 061 862 2272
    Niestety z żadnego z nich nie skorzystałem.
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów