Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: odpowiednik Nikkor 18-200 VR

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie odpowiednik Nikkor 18-200 VR

Kolega nikoniarz ma to szkło, jestem pod wrażeniem jakości fotek, jaki produkuje z jego D300. Szukam czegoś podobnego do C., ale wygląda na to, że tylko Tamron 18-270 PZD.
    Chyba twierdzenie, że magazumu są do wszystkiego i do niczego powoli zaczyna być nieaktualne.
    Tylko nie bijcie!

Bywalec Awatar Tomeksad2
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Chyba twierdzenie, że magazumu są do wszystkiego i do niczego powoli zaczyna być nieaktualne.
    Ten Nikkor to żadna nowość, pojawił się w 2005 r i od początku cieszył się dobrą opinią użytkowników. W 2009 r wypuścili jergo drugą wersję.

A jakość obrazka... cóż, zależy kto co lubi. Od oferowanej przez kity zarówno Nikona jak i Canona jest lepsza, są tacy którym to wystarcza więc szkło się sprzedaje dobrze.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 06-07-2011 o 22:26
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Widziałem fotki z tego Nikkora nie tylko na monitorze, ale też duże powiększenia (wystawa). Wczoraj kumpel miał go na koncercie, zdjęcia wyszły rewelacyjnie. Cóż. systemu nie zmienię.
    Wersja PZD Tamrona jest ponoć lepsza optycznie od 18-270 bez PZD.

Bywalec

Domyślnie

Jest, moim zdaniem, całkiem niezły Canon 18-200IS z szybkim (chociaż nie USM) autofokusem i dobrą stabilizacją. "Eksperci ?!" w opiniach zwykle dołują Canona i przesadnie chwalą Nikkory - weź to pod uwagę. Ostatnio czytałem o posiadanym przeze mnie Canonie 18-135IS opinię jednego takiego, który stwierdził, że "optycznie jest porównywalny" z Nikkorem 18-105VR, przy czym ten Nikkor był zawsze wychwalany pod niebiosa, a moim Canonie zawsze pisano "taki sobie"! A moim zdaniem dla amatora jest bardzo dobry (ale wybierałem sobie z kilku egzemplarzy).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Moim zdaniem ten Canon o którym pisze "rychu" jest bardzo dobry. Kolega ma i przez kilka dni się pobawiłem. Jak dla mnie jest bardzo ok. tez go mam zamiar nabyć. W foto kurierze jest test 5 zoomow (canona, nikona, tamrona i 2 sigm). Canon nikonowi odstaje głównie pod kątem ergonomii a to rzecz która nie wpływa na foty

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Z tą ergonomią to jak dla kogo.Dla mnie ważne jest że w Canonie potrzebuję jednej ręki do obsługi,w Nikonie z tym dużo gorzej.Canonowskie kółko nastaw wolę od wielu przycisków Nikona.A reszta jest kwestią przyzwyczajeń i osobistych preferencji oraz upodobań..IMHO. Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Kolega nikoniarz ma to szkło, jestem pod wrażeniem jakości fotek, jaki produkuje z jego D300. Szukam czegoś podobnego do C., ale wygląda na to, że tylko Tamron 18-270 PZD.
    Tylko nie bijcie!
    Na jakość fotki składa się też:
    1. umiejętności fotografa;-)
    2. obróbka zdjęcia w PC (odpowiednie wywałanie RAW, korekty, ... )
    3. obiektyw, jeśli nie przebija jasnością (np. 1.4, 1.8, zum 2.8) jest tu w mniejszości.:smile: Nawet ostrość nie jest taka ważna, jak się wydaje.
    zapraszam do mego Bloga ...
    | 6D | 16 | 40 | 100L IS | 400L | 17-40L | 70-200L IS |

Uprawnienia umieszczania postów