Za 3 tys ciężko będzie dobrą sztukę 5dmk1 wyrwać raczej bliżej 4 tys, ale szukać możnajednak nikt za tyle rarytasu się nie pozbędzie
5d polecam jak najbardziej ! zresztą ich klasę potwierdza wciąż wysoka cena
w streetfoto af spokojnie obleci
![]()
Za 3 tys ciężko będzie dobrą sztukę 5dmk1 wyrwać raczej bliżej 4 tys, ale szukać możnajednak nikt za tyle rarytasu się nie pozbędzie
5d polecam jak najbardziej ! zresztą ich klasę potwierdza wciąż wysoka cena
w streetfoto af spokojnie obleci
![]()
tylko pytanie czy piątka z np 40-50k zdjęć i czystą optyką to zajechany sprzęt? migawka to ok 900zł może jednak warto![]()
@karni: słuszna uwaga - a można kupić obecnie za ~2500 piątki z przebiegiem 90 tys. i ew. liczyć się z późniejszą wymianą tej migawki.
A nie jest przypadkiem tak, że jeśli migawka padnie przed deklarowanymi 100 tys., to wymiana jest bezpłatna?
7D | 5D mk II | 17-40 | 24-70 | 17-55 | 28 | 580ex II - w sumie po co te sygnatury?
Też jest to rozwiązaniem. Jeśli nie będzie zewnętrznie zniszczony to jest jakiś pomysł.
Nie pamiętam, gdzieś było już pisane w tej kwestii na ten temat.Zamieszczone przez potem
Z wyszukania są wątki.
Jak jest możliwość znaleźć w twoim mieście ze 2 egzemplarze następnie sprawdzić optykę, pomacać, porobić parę fotek i wrzucić chociażby na laptopa i popatrzeć to za cenę nawet te 2500-3000 zł to nie ma lepszego aparatu. Pamiętaj zawsze możesz jeszcze coś utargować to nawet na czyszczenie w serwisie będzie jak robisz zdjęcia na wyższych przysłonach.
pozdrawiam
Mam podobny problem, z tym że ja już zdecydowałem na tyle że w najbliższym czasie kupuje 7d a potem zapewne 5d (mkI albo mkII zobaczymy) jako 2 aparat. Z tym że moim dylematem jest to czy czekać, plotki plotkami a okazje na zdjęcia uciekają ;]
Tak prawda Canon 5D ma 100tyś gwarancji na migawkęJa ostatnio sprzedałem 5D trochę szkoda ale kupiłem szkło i inny korpus.
Jak wyjdzie 5d mkIII czy 7d mkII to sądzę, że rok trzeba będzie poczekać aż się cena spadnie to jakiegoś sensownego poziomu, albo Nikoś coś fajnego wypuści bo np matryca D5100/D7000 jest już naprawdę krokiem do przodu nie tak jak w przypadku 60D.
no nie zgodzę się z tobą co do 7000.Widziałem już nie jeden ślub czy jakieś inne fotki z tej puszki,sam też robiłem nią fotki i jestem rozczarowany lepsza matryca była w D300/s czy D90.Sam korzystałem z tego systemu dość długo i obrazek z D300 był lepszy niż d7000albo ja miałem taką sztukę![]()
lukasz5DmkI a na co i dlaczego zmieniłeś 5d jeśli można wiedzieć ? No ja raczej czekać nie będę i jak tylko uda mi się zebrać całą potrzebną mi na moje planowane zakupy sumę to zacznę szukać sprzętu.