Gdyby te plotki były prawdą to doszlibyśmy do paradoksu 7D2=5D3 a producentowi zapewne chodzi o coś zupełnie innegoczyli żeby jak najwięcej zarobić
![]()
Gdyby te plotki były prawdą to doszlibyśmy do paradoksu 7D2=5D3 a producentowi zapewne chodzi o coś zupełnie innegoczyli żeby jak najwięcej zarobić
![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Nie do końca bo 5dIII o ile pamiętam to ma mieć niezmieniony AF w stosunku do II. Ale to wszystko plotki i na tyle na ile daje im wiarę postanowiłem nie czekać i brać sprzęt jak tylko uda mi się skompletować budżet i będzie dostępny w 1 sklepie :]
Wypluj, daj na tace i proś, żeby Twe słowa się nie sprawdziły!
Co do wyboru to robie czasem w klubach trochę zdjęć 5dmk2 i nie jest źle. I na pełnej dziurze żeby ładnie kogos sportretować i przy przymkniętym do f/8.0 wszystko ładnie. Bałem się troszkę, ale w klubach raczej ludzie nie biegają po parkiecie, tylko szaleją w jednym miejscu, więc nawet piątka daje radę.![]()
C5Dmk2 | 580EXII | 17-40 | 50 | 85 | 135
Wychodziłoby na to, że 5D będzie modeledm niższym niż 7D... trochę głupota
7D | 5D mk II | 17-40 | 24-70 | 17-55 | 28 | 580ex II - w sumie po co te sygnatury?
Hm, skoro 1dmV ma mieć pełną klatkę, to te nowe 7d mogłoby mieć cropa 1.3 - byłoby idealnie! Bo do reporterki crop 1.6 to jednak trochę za dużo: takie typowo reporterskie zoomy 16-35 czy 70-200 stają się za ciasne i za długie... 5d nieważne w jakiej wersji dużo lepiej się do tego nadaje, mimo swojego AFu i wolnej serii. Crop 1.3 w jedynkach jest idealny i to bym chętnie zobaczył w 7d2 wraz z lepszym wysokim iso![]()
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
Canon rezygnuje podobno całkowicie z cropa 1.3... stąd fuzja serii 1D...
7D | 5D mk II | 17-40 | 24-70 | 17-55 | 28 | 580ex II - w sumie po co te sygnatury?
http://www.canon-board.info/showthre...39209&page=576
Żeby nie ciągnąć OT w tym temacie
Doczytałem że fotografujesz w klubach. Przez jakiś czas robiłem takie rzeczy właśnie przy użyciu c7d i 17-55 2.8 + samyang 8 mm. reportaże pełne i fajne. aktualnie przesiadłem sie na 5dII +24 1.4L i 15 2.8 i skok jest niesamowity. Jedyny problem to taki ze do takich celów szkoda jest sprzętu no chyba, że zarabiasz na tym słuszne pieniążki to wtedy ma to sens.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie ma na to szans! 7d nie dostanie FF, a w 5dIII ma być nowa matryca FF i delikatny tuning AF.
Canon musi się wziąć do roboty bo jak dalej poprowadzi taka politykę to "profeska" przejdzie na Nikona i będzie wielkie yyy
Ostatnio edytowane przez bpilewski ; 20-07-2011 o 00:55 Powód: Automerged Doublepost
Panowie.
Bardzo proszę o trzymanie się tematu. Spekulacje o nowościach to nie tutaj.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner