Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: 1049 osób na zdjęciu

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    a tak na powaznie to czym bylo robione ? manualna glowica do panoram ? automat z gigapano ? cos innego ?
    komórką 3Mpix i wysłane do CSI :-D
    Zoom in - enchance, zoom in - enchance a to tylko po to, bo podczas robienia zdjęcia ktoś okradł spożywczaka z naprzeciwka i trzeba było znaleźć jego odbicie w którejś z par okularów. Nie było łatwo ale udało się a w efekcie ubocznym przy tzw. "okazji" złożono to zdjęcie :-P

Nie no zdjęcie fajne ale uważam, że można było zrobić to mniejszym wkładem pracy z podobnym efektem (np. 5D2 albo 1Ds3 + odpowiednio ustawiony i użyty ts-e np. 45mm) i sprawę można by zamknąć w 20zdjęciach.
    Ale wiadomo, że każdy podszedłby do tego inaczej.
    70letni Pan Heniek z zakładu w miejscowości X, wytargałby z piwnicy swojego starego Sinara czy Linhofa, kupił kliszę lub błonę, albo nawet wytrawił sobie szkło, ustawił pokłon i przechył, zrobił ze 3-4foty, potem na bęben i też by wszystkim kopara opadła ;-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Do autora: Mariusz, nie bierz do siebie tego co pisze - wiadomo ze siedzac przy kompie latwo sie krytykuje czyjas prace uzywajac wylacznie wyobrazni niezweryfikowanej przez rzeczywistosc..
    Coś niesamowitego. Człowiek deprecjonuje kawał niezłej roboty i na koniec mówi żeby sobie nie brać tego serca. Nie nadążam już na tym forum omijać krytykanctwa. W takich ujęciach logistyka przewzięcia ma wieksze znaczenie niż optyka. Nie wspominając o ograniczeniach jak budzet.

Gratuluję pomysłu i wykonania.
    Można składać oferty na EURO

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JimB Zobacz posta
    Coś niesamowitego. Człowiek deprecjonuje kawał niezłej roboty i na koniec mówi żeby sobie nie brać tego serca. Nie nadążam już na tym forum omijać krytykanctwa. W takich ujęciach logistyka przewzięcia ma wieksze znaczenie niż optyka. Nie wspominając o ograniczeniach jak budzet.
    To juz jest metakrytyka. Czlowiek chcial napisac co mysli - to nie wolno? Autor, ani kolega nic nie pisze o logistyce, ani technice, ani budzecie to oceniamy co widzimy. Zaklocenia glebi ostrosci, zbyt dlugi czas robienia zdjec, pojedyncze bledy w 'sklejaniu' zdjec, troche rozjechana kompozycja, podnosnik chyba mozna bylo ustawic ukosnie na chodniku, prawie kazdy ludek (glownie dzieci) patrzy w inna strone ...
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Domyślnie

Dla mnie rewelacyjna praca.
    canon, olympus

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie realia

Realia były następujące:
    Zwyżka była mówiąc delikatnie nie sprawna do końca, stała na chodniku z kostki i nie mozna było jej przestawic bo obok była trawa. wznosilismy sie pomiedzy przewodami telefonicznymi wiec operator miał troche trudnosci. dzień wczesniej robiłem zdjecie koscioła i ulicy bez ludzi i samochodów. Oczywiście operator zwyzki nie umiał ustawić tak samo dwa razy. zdjęcie było robione o 17.30 ale byli tacy którzy nie znają sie na zegarku. Trudno było trzymać głowe nieruchomo przez kilka minut szczególnie jak sie ma 6 czy 10 lat.
    W trakcie organizacji takiego przedsięwzięcia wydarza sie mnóstwo nie przewidzianych zdarzeń nad którymi trzeba na bieżąco panować.... Szkoda pisać o tym wszystkim.

Nie jestem szczególnie wrażliwy na krytykę niech sobie piszą. Wolałbym tylko żeby była konstruktywna.

Jeśli ktoś napisał że to dobra robota to serdecznie za to dziękuję.
    Jeśli ktoś krytykował to wyciągnę wnioski i następne zrobie lepiej. Tylko czy z każdej krytyki bedzie sie dało ?

Podsumowując. Gdyby Mariusz nie napisał posta o tym wydarzeniu to ja jako autor nie zrobiłbym tego. Częsci grupowiczów nie pasuje to że ktoś coś umie zrobić. Chciałbym tutaj nauczyć sie czegoś od innych a nie zawsze się da.
    30d / 5d mkII / 16-35 II 2,8 / 50 1,4 / 100 2,0 / 200 2,8 / 550 EX II / metz

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

rewelacja, gratuluję i podziwiam
    ___
    Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    To juz jest metakrytyka. Czlowiek chcial napisac co mysli - to nie wolno? Autor, ani kolega nic nie pisze o logistyce, ani technice, ani budzecie to oceniamy co widzimy. Zaklocenia glebi ostrosci, zbyt dlugi czas robienia zdjec, pojedyncze bledy w 'sklejaniu' zdjec, troche rozjechana kompozycja, podnosnik chyba mozna bylo ustawic ukosnie na chodniku, prawie kazdy ludek (glownie dzieci) patrzy w inna strone ...
    To nie jest żadna metaktytyka tylko zwrócenie uwagi na niekonstruktywną krytykę. Przeczytaj pierwszy post Piotra. "Zrypanie tak banalnej do wykonania foty bezcenne".
    Dopiero po upomnieniu "Co masz konktretnie na myśli" otrzymujemy informację że technicznie zdjęcie mogło byc lepsze z wyliczeniem tak zwanych błędów.

Dlaczego pisze tak zwanych. Bo wszystko można zrobić lepiej mając do dyspozycji danegy czasu, środki i okoliczności

Faktycznie nie wiemy nic o budzecie, logistyce, itp.
    Dlaczego wiec pisać że zdjęcie jest zrypane?
    Dlaczego zakładać że techniczno/artystyczna strona była najważniejsza.

Byłem na stronie u Piotra. Robi ********e zdjęcia. Pojedyńczym osobom. Być może robiąc śluby może ma też zdjęcie 150 osób. Ja nie znalazłem. Dostanę linka i chylę czoło zamieniając krytykactwo na krytykę. Pomimo że do 1000 jeszcze daleko. grzegorzki Ty masz takie? 150 osób każdy patrzy w obiektyw i ma otwarte oczy.

Ogarniałem kiedyś 500 osób i wiem, że kto tego chociaż raz nie zrobił, nie ma najmniejszego pojęcia o czym mówi. To nie jest 500 wazonów. Różnica między zrobieniem zdjęcia 2 osobom i 1000 jest jak miedzy prowadzeniem auta osobowego i rajdowego. Z zewnątrz wyglada podobnie, tylko że ten kto nigdy nie jeżdził nie ruszy za pierwszym razem wcale, bo sprzegło kompletnie inne. Napisać zaś o tym, że rajdowiec szarpie autem przy ruszaniu może każdy, bazując na swoich doświadczeniach z ruszania na zielonym w mieście.

W Europie mamy taką tradycję domniemania niewinności. Wiec zanim się krzyknie się "na szafot" może warto ze dwa pytania zadać?

I na zakonczenie.
    Czy komuś wolno swoje zdanie wypowiadać? Ależ oczywiście, że wolno.
    Czy wolno pokazać że to zdanie nic nie wnosi kontruktywnego do dyskusji? Bez komentarza.

I to już EOT z mojej strony bo fotosynteza pochodzi lajtowo do tematu wiec nie będę za adwokata robić.

Pozdrowienia

PS
    Dzielić sie taką wiedzą warto. Jeszcze raz powtórze w takich projektach logistyka ważniejsza niż optyka. Wystarczy, że Pan od ponośnika nie sprawdzi kompresji. Po 4 nieudanych próbach podniesienia fotografa, tłum sie zirytuje, rozlezie i będzie twierdził że fotograf d**a
    Przygotowanie projektu nocnego zdjęcia Toledo doświetlonego kilkuset małymi lampami błyskowymi zajął kilkaset więcej razy czasu niż samo robienie zdjęcia.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JimB Zobacz posta
    Przygotowanie projektu nocnego zdjęcia Toledo doświetlonego kilkuset małymi lampami błyskowymi zajął kilkaset więcej razy czasu niż samo robienie zdjęcia.
    Źródło : http://www.fotosynteza.com/ogrodzieniec/

Fota spoko, plan wykonany, ale tych blurniętych cieni na murze (ostatni rząd ludzi) to nie wybaczę. Wygląda jak z okładek średnionakładowych magazynów

Dużo ludzi pomimo 3 serii ma zamknięte oczy. Nie dało się wykombinować innej pogody? Albo uświadomić ludziom, że faktycznie mają spróbować nie zamykać przez jakiś czas? Wiem, trudno, ale przy takim nakładzie to bym się wnerwił na jednego z drugim...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów