To nie jest żadna metaktytyka tylko zwrócenie uwagi na niekonstruktywną krytykę. Przeczytaj pierwszy post Piotra. "Zrypanie tak banalnej do wykonania foty bezcenne".
Dopiero po upomnieniu "Co masz konktretnie na myśli" otrzymujemy informację że technicznie zdjęcie mogło byc lepsze z wyliczeniem tak zwanych błędów.
Dlaczego pisze tak zwanych. Bo wszystko można zrobić lepiej mając do dyspozycji danegy czasu, środki i okoliczności
Faktycznie nie wiemy nic o budzecie, logistyce, itp.
Dlaczego wiec pisać że zdjęcie jest zrypane?
Dlaczego zakładać że techniczno/artystyczna strona była najważniejsza.
Byłem na stronie u Piotra. Robi ********e zdjęcia. Pojedyńczym osobom. Być może robiąc śluby może ma też zdjęcie 150 osób. Ja nie znalazłem. Dostanę linka i chylę czoło zamieniając krytykactwo na krytykę. Pomimo że do 1000 jeszcze daleko. grzegorzki Ty masz takie? 150 osób każdy patrzy w obiektyw i ma otwarte oczy.
Ogarniałem kiedyś 500 osób i wiem, że kto tego chociaż raz nie zrobił, nie ma najmniejszego pojęcia o czym mówi. To nie jest 500 wazonów. Różnica między zrobieniem zdjęcia 2 osobom i 1000 jest jak miedzy prowadzeniem auta osobowego i rajdowego. Z zewnątrz wyglada podobnie, tylko że ten kto nigdy nie jeżdził nie ruszy za pierwszym razem wcale, bo sprzegło kompletnie inne. Napisać zaś o tym, że rajdowiec szarpie autem przy ruszaniu może każdy, bazując na swoich doświadczeniach z ruszania na zielonym w mieście.
W Europie mamy taką tradycję domniemania niewinności. Wiec zanim się krzyknie się "na szafot" może warto ze dwa pytania zadać?
I na zakonczenie.
Czy komuś wolno swoje zdanie wypowiadać? Ależ oczywiście, że wolno.
Czy wolno pokazać że to zdanie nic nie wnosi kontruktywnego do dyskusji? Bez komentarza.
I to już EOT z mojej strony bo fotosynteza pochodzi lajtowo do tematu wiec nie będę za adwokata robić.
Pozdrowienia
PS
Dzielić sie taką wiedzą warto. Jeszcze raz powtórze w takich projektach logistyka ważniejsza niż optyka. Wystarczy, że Pan od ponośnika nie sprawdzi kompresji. Po 4 nieudanych próbach podniesienia fotografa, tłum sie zirytuje, rozlezie i będzie twierdził że fotograf d**a
Przygotowanie projektu nocnego zdjęcia Toledo doświetlonego kilkuset małymi lampami błyskowymi zajął kilkaset więcej razy czasu niż samo robienie zdjęcia.