Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 75

Wątek: Canon 5D MK II - Lipa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sqarpi Zobacz posta
    Chyba po prsotu czasem tak jest, ze jedne body spisują sie lepiej, inne gorzej. Z kumplem obaj mamy 5dmk2 i u niego zdecydowanie wsyzstko lepiej wyglada na tych samych szkłach. U mnie nie ma bf/ff - po prsotu szkła dużo bardziej mydlą. C50/1.4, Sigma 50/1.4, C85/1.8, C17-40/4L. Chyba zostaje tylko się przyzwyczaić.
    Gdyby to dotyczyło serii xxxx lu xxx, to można to zrozumieć, ale jednocyfrowe powinny poziom trzymać.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No jest to troche denerwujące, ale chyba nie da rady nic z tym zrobić. Miejmy nadzieję, że mk3 będzie miał mniejszy rozrzut niż kałasznikow. :P
    C5Dmk2 | 580EXII | 17-40 | 50 | 85 | 135

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Postanowiłem troszkę potestować problem o którym wspomniałem. Aparat na statyw, LV, maks powiększenie, manual i jazda. Na LV ostro, zdjęcie już mniej. Każdy obiektyw tak samo. Czasy od 1/2000 do 1/8000. Poruszenia raczej odpadają. Spradzane z C17-40/4, 50/1.4 i 85/1.8. Jakieś pomysły?

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sqarpi Zobacz posta
    Postanowiłem troszkę potestować problem o którym wspomniałem. Aparat na statyw, LV, maks powiększenie, manual i jazda. Na LV ostro, zdjęcie już mniej. Każdy obiektyw tak samo. Czasy od 1/2000 do 1/8000. Poruszenia raczej odpadają. Spradzane z C17-40/4, 50/1.4 i 85/1.8. Jakieś pomysły?
    A mi się wydaje, że na LV obraz prawie zawsze jest trochę berdziej ostry niż na faktycznym zdjęciu. Minimalnie, ale jednak :-)
    Zobacz czy z 50d nie masz podobnie.
    |Canon|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie mam w tej chwili 50D. Sprawdzę dziś u kumpla na jego piątce i na siódemce. Do tej pory myślalem, że nie mam szczęścia do szkieł. Wszyscy chwalili a u mnie lipa. Okazało się, że jednak wina po stronie body.

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

Ja odpuściłem, po prostu przestałem oglądać zdjęcia na full powiększeniu. Dość mam odsyłania do serwisu body, po trzech razach gdy serwis zadzwonił i stwierdził że nie mają co naprawiać w body ponieważ jest w nim wszystko w jak najlepszym porządku...więc zmęczony tym wszystkim odpuściłem. Raczej musze się przyzwyczaić. Utwierdził mnie jeszcze test na innej piątce kolegi... U niego było podobnie jak nie gorzej... Jako jeden z nielicznych zapewne powiem że kocham swoją starą piątkę jedynkę.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Ja odpuściłem, po prostu przestałem oglądać zdjęcia na full powiększeniu. Dość mam odsyłania do serwisu body, po trzech razach gdy serwis zadzwonił i stwierdził że nie mają co naprawiać w body ponieważ jest w nim wszystko w jak najlepszym porządku...więc zmęczony tym wszystkim odpuściłem. Raczej musze się przyzwyczaić. Utwierdził mnie jeszcze test na innej piątce kolegi... U niego było podobnie jak nie gorzej... Jako jeden z nielicznych zapewne powiem że kocham swoją starą piątkę jedynkę.
    przeskaluj sobie fotkę z 5d2 do rozmiaru z 5d i porównaj, wtedy będzie można coś porównać.. a co do 100% to się zgadzam.. nie oglądać to się lepiej śpi
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu

Domyślnie

Ja kupiłem 5D II i w sumie przesiadłem się ze wszystkim z nikona (d300). Wszsytkie zdjęcie poprawiam o prawie minimum 2/3 EV czasem nawet 1.3 EV. Co jest grane? Ten typ tak ma czy słać na serwis. Kurczę, w D300 była lepsza, a tu....średnio to wygląda, szczególnie różnica pomiędzy trybami. Trafiłem parę wątków na zagranicznych forach, gdzie twierdzono, że ten model tak ma...cóż...średnio mi się chce w to wierzyć...jak jest u was? Jestem nowy w systemie, ale bez przesady..ilość opcji i ustawień w menu jest do opanowania w 10 minut w porównaniu do D300. będę wdzięczny za informacje. Ogólnie nie zależy to od trybu pomiaru, mam powyłączane opcji z odzyskiwaniem świateł, cieni itp.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    @takpoprostu

tak na marginesie- ja bym sprawy nie odpuścił-Rzecznik Praw Konsumenta i będziesz miał sprawę prawdopodobnie załatwiona, być może wymiana na nowe body.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 28-07-2011 o 01:01 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Takpoprostu

Ja na ostatnim plenerze miałem 50 1.4 i się przeraziłem współpracą z moim body. Byłem pewny, że mi padł AF. Na odległość błedy Af po 2 metry z bliska wszedzie mydełko a na bocznych tragedia! Całe szczeście odzyskałem swoją 35L i jest bajka z ostrością.

Uzależniony

Domyślnie

u mnie na stale ustawione jest +1/3 chociaz czasami jeszcze musze dociagnac w pp
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów