No jest to troche denerwujące, ale chyba nie da rady nic z tym zrobić. Miejmy nadzieję, że mk3 będzie miał mniejszy rozrzut niż kałasznikow. :P
C5Dmk2 | 580EXII | 17-40 | 50 | 85 | 135
Postanowiłem troszkę potestować problem o którym wspomniałem. Aparat na statyw, LV, maks powiększenie, manual i jazda. Na LV ostro, zdjęcie już mniej. Każdy obiektyw tak samo. Czasy od 1/2000 do 1/8000. Poruszenia raczej odpadają. Spradzane z C17-40/4, 50/1.4 i 85/1.8. Jakieś pomysły?
Nie mam w tej chwili 50D. Sprawdzę dziś u kumpla na jego piątce i na siódemce. Do tej pory myślalem, że nie mam szczęścia do szkieł. Wszyscy chwalili a u mnie lipa. Okazało się, że jednak wina po stronie body.![]()
Ja odpuściłem, po prostu przestałem oglądać zdjęcia na full powiększeniu. Dość mam odsyłania do serwisu body, po trzech razach gdy serwis zadzwonił i stwierdził że nie mają co naprawiać w body ponieważ jest w nim wszystko w jak najlepszym porządku...więc zmęczony tym wszystkim odpuściłem. Raczej musze się przyzwyczaić. Utwierdził mnie jeszcze test na innej piątce kolegi... U niego było podobnie jak nie gorzej... Jako jeden z nielicznych zapewne powiem że kocham swoją starą piątkę jedynkę.
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
Ja kupiłem 5D II i w sumie przesiadłem się ze wszystkim z nikona (d300). Wszsytkie zdjęcie poprawiam o prawie minimum 2/3 EV czasem nawet 1.3 EV. Co jest grane? Ten typ tak ma czy słać na serwis. Kurczę, w D300 była lepsza, a tu....średnio to wygląda, szczególnie różnica pomiędzy trybami. Trafiłem parę wątków na zagranicznych forach, gdzie twierdzono, że ten model tak ma...cóż...średnio mi się chce w to wierzyć...jak jest u was? Jestem nowy w systemie, ale bez przesady..ilość opcji i ustawień w menu jest do opanowania w 10 minut w porównaniu do D300. będę wdzięczny za informacje. Ogólnie nie zależy to od trybu pomiaru, mam powyłączane opcji z odzyskiwaniem świateł, cieni itp.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
@takpoprostu
tak na marginesie- ja bym sprawy nie odpuścił-Rzecznik Praw Konsumenta i będziesz miał sprawę prawdopodobnie załatwiona, być może wymiana na nowe body.
Ostatnio edytowane przez zaix ; 28-07-2011 o 01:01 Powód: Automerged Doublepost
Takpoprostu
Ja na ostatnim plenerze miałem 50 1.4 i się przeraziłem współpracą z moim body. Byłem pewny, że mi padł AF. Na odległość błedy Af po 2 metry z bliska wszedzie mydełko a na bocznych tragedia! Całe szczeście odzyskałem swoją 35L i jest bajka z ostrością.![]()
u mnie na stale ustawione jest +1/3 chociaz czasami jeszcze musze dociagnac w pp
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6