Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Fotografia sportowa Canon 70-200 f/2,8 L USM czy 70-200 f/4L IS USM

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pacin1985 Zobacz posta
    Obecnie robię zdjęcia moim C55-250 i jakoś daje rade ale chciałbym pójść o krok dalej i się zastanawiam nad tymi dwoma obiektywami jak w temacie Canon 70-200 f/2,8 L USM czy 70-200 f/4L IS USM chyba że ktoś ma inny pomysł na obiektyw sportowy .
    Wybierz jasniejszy. Stabilizacja nie jest ci do niczego potrzebna, bo w przypadku zdjec sportowych i tak fotografowany obiekt jest w ruchu, wiec nawet jesli ustabilizuje ci aparat, to i tak fotografowany obiekt sie porusza i wyjdzie rozmyty.
    Oczywiscie w pewnych przypadkach IS moze byc przydatny, ale generalnie lepiej wybrac jasniejszy obiektyw niz obiektyw ciemniejszy ale ze stabilizacja.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pacin1985 Zobacz posta
    Różnica obecnie jest taka ze używany kosztuje na allegro 3800zl a ja w sklepie wyczaiłem za 3999 zl z gwarancja .

A właśnie sprawa gwarancji czemu Canon ma gwarancje na rok ?? Tak mam w body i obiektywach . A polskie prawo nakłada podobno nakaz dawania gwarancji 2 letniej tak mi mówiła siostra która tym się interesuje . Znowu koleś z allegro który sprzedaje obiektyw jaki mnie interesuje pisał mi że ma gwarancje na rok bo brał na fakturę, czy to jest jakaś różnica??
    Na buty za np.30 zl w takim realu dają gwarancje na 2 lata a tu obiektyw 100 razy droższy na rok .
    Tak naprawde to gwarancja moze byc roczna. Dalej moze byc juz rekojmia czy jakos tak. Wiec nawet te 2 lata gwarancji na buty to tak naprawde rok gwarancji i rok rekojmi (chyba, niech mnie ktos poprawi jesli nie chodzi o rekojmie tylko jakies inne trudne slowo
    Ostatnio edytowane przez Maver ; 12-07-2011 o 13:07 Powód: Automerged Doublepost
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Uprawnienia umieszczania postów