Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 118

Wątek: Apple vs. inni

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

xserve zwykle kupują firmy w relacji do istniejacego u nich srodoweska/sieci maczkowej. inaczej trochę mija się to z celem... polecam jednak papkę marketingowa - jest a napewno byla o tym mowa.
    gra i buczy bebop

Bywalec

Domyślnie

E, no co ty bebop? Prawdziwy Polak Administrator nie czyta marketingowego badziewia, żadnych tam broszur dla początkujących z obrazkami. On wie wszystko, a jeśli czegoś nie wie, to zaraz znajduje w googlach. Czego nie ma w googlach tego nie ma. Czego nie zna, to nie lubi, a jesli czegoś nie lubi, to znaczy, że to złe jest. Co prawda w takim tvn 30xservów gra i buczy: http://www.apple.com.pl/news/tvn/ - ale to chyba jakiś przypadek jest, no bo przecież takiego xserva nie idzie skonfigurować nawet

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Applowcom racze poczytac wiecej jak ulotki, testy i bzdury wypisane na stronie appla. Wtedy wyjdzie co kto i ile bierze od innych.
    Oj chyba musisz trochę doczytać. Wybacz, ale Twoje informacje są głęboką nadinterpretacją. I to dziwaczną. Pokaż mi pieca z windą na pokładzie, na którym tak - jak w tym momencie - mam uruchomione: Photoshop, Illustrator, InDesign, GG, iChat (AIM), pocztylion, SAFARI (najszybsza przeglądarka internetowa), słucham sobie muzyki pod iTunes, przesyłam 400megówkę via ftp. Spytasz po co? Pracuję - projektuję, ale kiedy czekam na kolejne dane - czytam to forum, rozmawiam z przyjaciółmi. A może chcesz usłyszeć kiedy robiłem ostatnio instalkę systemu? :-> System jeszcze nigdy mi się nie powiesił. I nie doklejają mi się żadne gówna, kiedy przeglądam stronki (nawet erotyczne, choć te nie za bardzo lubię) pod Internet Exploderem, o przepraszam, tego usunąłem z dysku. Mam tylko Safari i Mozillę. A może chcesz usłyszeć jaki to superkomputer? To tylko najtańszy laptop z jedynymi 933 megaherzami... Wiem, że to nie miejsce, ale wybacz, sam się prosisz... :-(
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

no proszę koledzy macewangeliści z Szarlotki :-) ale to w dziale software siedzimy a nie hydepark. zresztą tu bić pianę nt. apple nie ma sensu. każdy z nas ma prawo w równym stopniu... do swojej głupoty i mądrości - i niech tak zostanie. ważniejsze jest pstrykanie :-)
    gra i buczy bebop

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    no proszę koledzy macewangeliści z Szarlotki :-)
    A tak a'propos to ktos z macowcow byl na 3cim Siedlisku?
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

no proszę koledzy macewangeliści z Szarlotki :-) ale to w dziale software siedzimy a nie hydepark. zresztą tu bić pianę nt. apple nie ma sensu. każdy z nas ma prawo w równym stopniu... do swojej głupoty i mądrości - i niech tak zostanie. ważniejsze jest pstrykanie :-)
    Również pozdrawiam! :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalK
    W tej książeczce, co się z niej nabijasz i Getting Started się nazywa / http://images.apple.com/server/pdfs/...rted_v10.4.pdf / - to na stronie 58 jak byk jest napisane, że administrować możesz z maszyny z systemem 10.4. To samo powtórzyli na stronie 59
    W książeczce "Getting Started" którą dostałem z serwerem na stronie 58 ani 59 słowa "MacOS", "10.3" ani "10.4" nie występują ani razu (mogę przesłać skan). Może to dlatego, że tytuł tej książeczki to "Mac OS X Server Getting Started for Version 10.3 or Later", natomiast na DVD jest napisane "Mac OS X Server (..) Version 10.4.2".

Czekamy na kolejne komunikaty z pola walki
    Nie omieszkam ;-)

Gdybyś obraził się na tego xserva i postanowił go wywalić na śmietnik - daj znać
    Wiesz, gdyby to ode mnie zależało... skrzynka browara i Twój

Cytat Zamieszczone przez iREM
    Pokaż mi pieca z windą na pokładzie, na którym (..)
    Nie z windą co prawda.. ale kiedyś na moim PIII 500MHz miałem standardowy zestaw do powodowania otwartych szczęk u kolegów którzy przychodzili do akademika: nagrywanie CD x8 "on the fly", ripowanie z drugiego CD, Gimp z obrazkiem 2Mpix, VMWare z emulowaną Windą 95, okienko z telewizorem, w drugim okienku odtwarzany film. Wszystko chodzące milusio płynnie, bez większego obciążania systemu (nowy xterm otwierał się bezczasowo). Od tamtej pory zegary moich sprzętów poprawiły się tak o 300-400%, ale tak porządnie skonfigurowanej maszyny już nie miałem

Oo, co prawda książeczka niedobra, ale za to znalazłem dwa wielkie, białe, samoprzylepne jabłuszka (notabene nijak nie pasujące do maszyny po zamontowaniu jej w racku). Przylepię sobie gdzieś w serwerowni na SF280R

Bywalec

Domyślnie

no proszę koledzy macewangeliści z Szarlotki :-) ale to w dziale software siedzimy a nie hydepark.

Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że napisałem pierwszy post w dziale software, bo wydawało mi się, że wątek dotyczyć będzie nowego softu

pozdrawiam
    Rafał

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nie z windą co prawda..
    to ja w ramach totalnego OT (choć winda z postu Muflona zostaje) polecę płytę Miles'a Davis'a "Ascenseur pour lechafaud" czyli lift to the scaffold. 1957, dobry rok Davis'a. i żeby nie było to sobie właśnie włączam
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Na swoje usprawiedliwienie
    akurat ;-)

powiem tylko, że napisałem pierwszy post w dziale software, bo wydawało mi się, że wątek dotyczyć będzie nowego softu
    pozdrawiam
    Rafał
    softu będzie dotyczyć, jak ktoś ten soft z nas "pomaca", póki co siłą rzeczy zeszło na pierdoły.

pozdrawiam
    gra i buczy bebop

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów