Faktycznie, racja.Zamieszczone przez muflon
Inna sprawa co jest skuteczniejszym rozwiazeniem ale to juz za bardzo OT jest![]()
Faktycznie, racja.Zamieszczone przez muflon
Inna sprawa co jest skuteczniejszym rozwiazeniem ale to juz za bardzo OT jest![]()
- Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
- Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !
Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null
myślę, że Apple tak łatwo nie wypuści z rąk systemu. Być może że będą go blokować do określonych płyt głównych etc. albo z każdym upgradem systemu będzie problem przy podrobionych pecetach.
Inna sprawa - Muflon - możesz sobie Darwina przecież zainstalować, generalnie poza aquą masz wszystko, albo Dev. Tools do rąk i własnego Findera zrób :-)
gra i buczy bebop
Hmm, w sumie.. mi tak naprawdę z OSX potrzebne jest głównie wsparcie do sprzętu (drivery) - na upartego rzeczywiście, jakieś X-y, fvwm2, "coco jambo i do przodu" :-DZamieszczone przez bebop
Ostatecznie można sobie kupić maka, doinstalować X11 a potem już konfigurować i customizować (niemal) do woli. A w wolnych chwilach dziergać w Gimpie, OpenOffice itd.A dla twardzieli zawsze jeszcze zostaje terminal.app. I tam można sobie wpisać 'man coś'...
Zamieszczone przez king_nothing
Macie rację, Apple wcale tak łatwo systemu nie oddaje. Zabezpieczenie obejmuje moduł TPM, który sprawdza czy na płycie głównej jest pewien czip i zwraca potwierdzenie autentycznościZamieszczone przez bebop
.
Stery to w tej chwili największy problem. Apple napisało tylko kilka i to do konkretnych podzespołów (np. Intelowego chipsetu z kontrolerem pamięci, UHCI USB, zintegrowanego dzwięku AC'97, zintegrowanej grafiki Intel), które weszły w skład przedpremierowych Mac'ów z Intelami w środku. Dlatego trzeba czekać, aż np. nVidia zacznie pisać stery do swoich kart. Potem trzeba czekać, aż przepiszą soft z PowerPC na Intel aby pominąć emulację.
Liczę, że Aperture jest już przygotowany na obie platformy, chociaż narazie pewnie będą sprzedawać tylko wersję na PowerPC. BTW planuje ktoś kupić to Aperture? Jaki inny przydatny do foto soft mogę znaleźć na sieci?
Ostatnio edytowane przez Diodak ; 24-10-2005 o 03:44
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Mac ssie... Jak ich Dell nie wyciagnie z dziury upychajac osx'a po swoich kompach to i maktelami wiele nie zdzialaja. A jak dell wezmie to zobaczycie jak szybko sie okaze ze osx jest tak samo dziurawy i nedzney jak ten znienawidzony windows...Zamieszczone przez Diodak
Sam system mimo sliczniusich ikonkof to zadna rewolucja. Liczac ile softu wzieli gotowego z Unixow to M$ tutaj wypada znacznie lepiej ze swoim windowsem liczac ile sami napisali. O porazce appla z ich polityka niech swiadczy chociaz to jak wiele lat udowadniali jakie to intele sa nedzne a M$ zly i gdzie obecnie wyladowali. OSX (bedacy w rzeczywistosci pececiarskim unixem) na intelach pedzony internet exploderem i MS office
Co u appla na stronie slicznie sie prezentuje w rzeczywistosci wyglada calkiem inaczej. Te ich testy to zwykle niezla bzdura marketingowa.Zamieszczone przez Diodak
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 24-10-2005 o 19:00
...
przez "napisali" masz na myśli te dziesiąt stron licencji do zaakceptowania ZANIM coś zainstalujesz czy jakiś konkretny fragment softu nie ukradzionego lub napisanego od zera a nie kupionego od małych i pomysłowych firm, które M$ doprowadził do bankructwa i kupił/przejął za parę zielonych?Zamieszczone przez KuchateK
gra i buczy bebop
Specjalnie dla Ciebie zrobię filmik z testu... wtedy nie będzie można zarzucić że jest coś nie takZamieszczone przez KuchateK
.
KuchateK z założenia jest anty Apple i anty wszystko co się z jabłkiem kojarzyZamieszczone przez bebop
. Nawet mu iPody przeszkadzają
. Ja swojej "miłości" do Jabłuszek będę bronił, tak jak Ty bebop, ale z Kuchatkiem flejma o Apple nie radzę zaczynać
.
Ostatnio edytowane przez Diodak ; 24-10-2005 o 20:23
Mówiąc o obu platformach miałem na myśli Mac z procesorem Intel (za rok) i Mac z procesorem PowerPC... nic nie wspomniałem o PC/Windows... proszę się niczego nie domyślaćZamieszczone przez Vitez
.
Przyglądnij się dobrze... jest to biurko z systemu Maca... a jaki jest tam procesor? To jest ta druga platforma o której mówiłem. To samo tyczyło się Aperture i innego softu do foto ale na Maca (narazie na starą platformę) bo jak przypuszczam Aperture na Mac/Intel pojawi się za około rok. A Aperture na wypowego PC/Windows to bym się nie spodziewał... pozostałe aplikacje do zastosowań profesjonalnych Apple zostawiło tylko na swoją platformę.Zamieszczone przez Vitez
pozdrawiam