Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Wymiana baterii na włączonym aparacie

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no tak racja ale zapomniałem jeszcze o jedno zapytać czy wymiana w ten sposób baterii ale na uśpionym aparacie jest bezpieczna ? z tego co wiem to aparat wprowadza się w taki sam stan jak przekręcenie przełącznika na OFF. To prawda ? no i czy na uśpieniu jest tak samo ryzykowne ?

EDIT: ale w aparacie nie ma opcji zamknięcia systemu. Więc chcąc nie chcąc zasilanie odcinane jest natychmiastowo. Nie prawda ?

Nie odbierajcie tego "wiesz lepiej to po co się pytasz" po prostu chciałbym wiedzieć co jest ok a co nie i głośno myślę
    Ostatnio edytowane przez Szymon ; 04-07-2011 o 13:09

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymon Zobacz posta
    EDIT: ale w aparacie nie ma opcji zamknięcia systemu. Więc chcąc nie chcąc zasilanie odcinane jest natychmiastowo. Nie prawda ?

Nie odbierajcie tego "wiesz lepiej to po co się pytasz" po prostu chciałbym wiedzieć co jest ok a co nie i głośno myślę
    Nie jest tak. Zrob zdjecie i wylacz natychmiast aparat przyciskiem OFF. Nie wylaczy sie odrazu tylko skonczy zapisywac zdjecie i dopiero sie wylaczy.
    Co nie zmienia faktu ze nie powinno nic mu sie stac. Teoretycznie jedyne co moze ulec zniszczeniu to dane na karcie pamieci, ale wystarczy nie wyciagac bateri w trakcie kiedy miga dioda informujaca o zapisie zdjecia na karte.
    To samo tyczy sie komputera, nic mu sie nie stanie, jedyne co moze ulec uszkodzeniu bo wylaczeniu go "brutalnie" z pradu, to dane ktore beda sie zapisywac na dysku. W przypadku komputera jest o wiele ciezej wylaczyc go z pradu w momecie kiedy dysk nie pracuje, bo ten pracuje praktycznie caly czas.
    Potem wylaczenie zasilania wyglada dokladnie tak samo jak przy wyciagnieciu bateri, po prostu sie wylacza.

Rownie dobrze mozna by sie zaczac zastanawiac czy przy wlaczaniu sprzetu nie dojdzie do jakiegos uszkodzenia. Owszem, moze dosc... ale jakos nie widac tlumu ludzi ktorzy w ten sposob stracili aparaty,komputery etc...

Nie ma co panikowac.

ps. Oczywiscie nie rozumiem po co wogole takie pytanie, dla swietego spokoju sprzet elektroniczny mozna po prostu wylaczyc przed wymiana baterii. Zwlaszcza ze trwa to +- 0.1 sekundy
    Ostatnio edytowane przez Maver ; 12-07-2011 o 16:19
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Uprawnienia umieszczania postów