Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Sprzedam...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    a w ciągu ostatniego roku korzystałem tylko z jednej i wykonałem +-300 błysków
    Bardzo mnie ciekawi, jak to liczycie? Wczytujecie wszystkie rawy z danego okresu do Bridge i sortujecie wg EXIFa- Flash Fired?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W sumie wynika z tego, że jeździć/używać ile wlezie - jak się planuje odsprzedaż przedmiotu po jakimś czasie.
    I tak można później napisać, że strzelone 1000 zdjęć :]
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Domyślnie

No ale cena sprzętu używanego uwzględnia tą niepewność przebiegu, więc nic nie ginie.
    Mój 40D ma ~50k klapnięć i wygląda jak nowy. Miałem ostatnio Kodaka 14n z przebiegiem 45k i wyglądał jak trup (poodklejane gumy, rysy, przetarcia, wyślizgany grip).
    W którego przebieg prędzej można uwierzyć
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Na szczęście świat nie jest ani logiczny,ani racjonalny ,ani żaden inny.Bywa
    różnie. Bo jak wyjaśnić że ktoś zbiera zużyte ostemplowane znaczki płacąc duże kwoty,trzyma swojego starego konia wierzchowego? Czy zawsze po to żeby zahandlować ,zarobić?Czasem pewnie tak a często nie.Dbam o swój sprzęt
    mam go dużo i nigdy bym nie sprzedał np C85/1,2 z powodu że rzadko robię portret.Nie używam często lampy ale nie wyobrażam sobie jej nie mieć.Opłacalność to pojęcie słuszne dla handlu i rzemiosła.Tam gdzie rządzą uczucia,hobby,sztuka, racjonalność jest w odwrocie.
    Jak odpowiedzieć gdy hobbysta,amator pyta:Czy obiektyw xyz opłaci mi się kupić? Nie wiem .
    Moja sugestia to: Wierzyć i sprawdzać :-)
    Pozdrawiam

Domyślnie

To dużo jeździ :wink::grin:. Ja miałem sąsiada który miał 8-letnią skodę Felicję i przejechane trochę ponad 2000 km.
    I w takim przypadku będzie musiał kręcić licznik, ale do przodu, żeby mu uwierzyli :-D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    I w takim przypadku będzie musiał kręcić licznik, ale do przodu, żeby mu uwierzyli :-D
    No właśnie - najlepsze z tego wszystkiego jest to, że ja bardzo dobrze znałem tego gościa i ten przebieg był prawdziwy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Ja kupiłem , w sumie za dobrą i za mocną lampę jak dla mnie .
    Chciałem mieć już coś porządnego od razu .

I ta lampa wydaje mi się że padnie z nieużywania .
    Ma BARDZO mały przebieg . Od czasu do czasu coś tam nią błyskam , ale w tym roku (2011) - błysnęła max 10 (słownie : dziesięć ) razy .

Pewnie dlatego że zakochałem się w stałkach

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

moja 580EX II lezy w torbie jako backup, bo na zlecenia wpozyczam 2x580EX II ze szkoly ...
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Domyślnie

No właśnie - najlepsze z tego wszystkiego jest to, że ja bardzo dobrze znałem tego gościa i ten przebieg był prawdziwy.
    Wierzę że tak może być, bo ciotka ma nastukane 6000km w Seicento z 2000r :-D

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Skoro już się taki temat pojawił...

Sprzedawałem po prawie 2 latach A700 - 8.000 zdjęć.
    Obecne 5d2 - podobny przebieg, może minimalnie większy.
    430EX2 - może 200 błysków? Podobnie jak jeden z kolegów - używam jak już muszę, ale nie wyobrażam sobie nie mieć lampy.

I co, jestem oszustem? A może niektórzy wedle siebie oceniają?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów