Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Sprzedam...

Domyślnie

jak się ma kilka obiektywów to nic chyba nadzwyczajnego, że są bardziej i mniej używane
    ja od kiedy kupiłem 85II swoje ulubione 135L odstawiłem na bok, ale i tak nigdy go nie sprzedam choćbym nim robił 200 fotek rocznie
    zapasaowa 580II ma może 300 błysków po 3 latach
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Bardzo mnie ciekawi, jak to liczycie? Wczytujecie wszystkie rawy z danego okresu do Bridge i sortujecie wg EXIFa- Flash Fired?
    Ctrl+F w pamięci :-D i przypominam używanie ok 3x po ok 1h. Bridge niby lepszy ale nie policzy usuniętych

Coś już napisał
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Niespełna rok temu kupiłem sigmę 10 mm. Zrobiłem nią może z 50 zdjęć. Jakoś nie mam natchnienia/okazji jej używać, ale jestem przekonany że kiedyś nadejdzie. Czeka na lepsze czasy.
    Wczoraj sprzedałem za to rocznego tamrona 17-50. Leżał w szafie od dłuższego czasu (jakieś pół roku) ze względu na kupno C24-70. Wcześniej też był rzadko używany z racji posiadania innych obiektywów. Dlaczego tak długo leżał? Nie mogłem się zebrać by umieścić ogłoszenie o sprzedaży. W końcu to nie jest elektronika która po pół roku traci połowę wartości.

Cokolwiek byśmy tu nie napisali generalizowanie nic tu nie pomoże. Każda osoba jest inna, jedna będzie chciała oszukać by jak najwięcej zarobić, inna odda za pół ceny ciesząc się, że ma luźniej w szafie, a komuś jeszcze się zakupiony towar przyda.
    Oczywiście wszystkim życzę sprzedawców tego drugiego typu

Często się dziwie, że ktoś wystawia prawie nieużywany aparat za 95% wartości zakupu.
    Czy ktoś może się skusić na taką cenę?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Na forum jest dużo teoretyków Od takiego to okazja sprzęt kupić.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Opłacalność to pojęcie słuszne dla handlu i rzemiosła.Tam gdzie rządzą uczucia,hobby,sztuka, racjonalność jest w odwrocie.
    Jak odpowiedzieć gdy hobbysta,amator pyta:Czy obiektyw xyz opłaci mi się kupić? Nie wiem .
    Dokładnie tak jak piszesz Marku :-)

Ja mam w szafie całkiem spory analogowy zestaw Pentaxa. Dwie puszki, sześć szkiełek, lampa i wiaderko filtrów, które ni jak nie pasują mi do innych obiektywów. Od dobrych trzech lat zrobiłem tym może ze dwie - trzy rolki zdjęć.
    Od pewnego czasu wraca do mnie pomysł aby się tego pozbyć via allegro ale za każdym razem przypominam sobie ile miałem radochy kompletując to wszystko przez parę lat i ochota do sprzedaży odchodzi ode mnie natychmiast :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

z innej strony patrząc zawsze możesz kupić nową i nie zastanawiać się czy ktoś cię przekręcił. różnica w cenie to około 300 PLN na 580EX II między nowymi a używkami

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Na forum jest dużo teoretyków Od takiego to okazja sprzęt kupić.
    Zgadzam się, chociaż można łatwo trafić na zajechane szkła.

Odnośnie wątku, ja tak miałem z 24 ts-e, to świetne szkło, ale raczej mało przeze mnie używane, za pierwszym razem wymieniłem na portretówkę, bo była mi akurat potrzebna, za drugim na 28 usm i akcesoria do kompów. Za każdym razem robiłem nimi może po 1500 zdjęć. Niemniej jednak szift jest przydatny i na pewno za jakiś czas kupię kolejną sztukę.

Słowem, zależy jakie szkło i w sumie od szczęścia.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie Odp: Sprzedam...

Kwestia tego kto w czym pracuje dobrych szkieł do pracy nie sprzedaje się, chyba że kończy się z fotografią raz na zawsze, przeważnie w przypadku śmierci, bo z fotografią ciężko jest strasznie skończyć.
    Najbardziej na sprzęt moim zdaniem trzeba uważać na "ślubniaków". Moje lampy 580EXII mają przebiegi pewnie gdzieś ok. 200 tyś strzałów, są w świetnym stanie gdyż ani razu nie upadły i są bezpiecznie przechowywane.
    Moje 5-tki hmm jedna ma 160 tys, druga ok 80 tys, na razie bez wymiany migawki, cisnę nimi dalej, bez żadnej ryski, także... fakt, nie traktuj wszystkich jak oszustów sam miałem kilka obiektywów których nie używałem i w sumie zostawiłęm sobie tylko dwa do pracy i nic więcej mi do szczęścia nie było potrzebne. Miałem sigmy tamrony canony, wszystko kupione z 1000 zdjęć i leżały w torbie lub później w szafie zajmując miejsce.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów