Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
No ale cena sprzętu używanego uwzględnia tą niepewność przebiegu, więc nic nie ginie.
Mój 40D ma ~50k klapnięć i wygląda jak nowy. Miałem ostatnio Kodaka 14n z przebiegiem 45k i wyglądał jak trup (poodklejane gumy, rysy, przetarcia, wyślizgany grip).
W którego przebieg prędzej można uwierzyć![]()
C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0
Na szczęścieświat nie jest ani logiczny,ani racjonalny ,ani żaden inny.Bywa
różnie.Bo jak wyjaśnić że ktoś zbiera zużyte ostemplowane znaczki płacąc duże kwoty,trzyma swojego starego konia wierzchowego? Czy zawsze po to żeby zahandlować ,zarobić?Czasem pewnie tak a często nie.Dbam o swój sprzęt
mam go dużo i nigdy bym nie sprzedał np C85/1,2 z powodu że rzadko robię portret.Nie używam często lampy ale nie wyobrażam sobie jej nie mieć.Opłacalność to pojęcie słuszne dla handlu i rzemiosła.Tam gdzie rządzą uczucia,hobby,sztuka, racjonalność jest w odwrocie.
Jak odpowiedzieć gdy hobbysta,amator pyta:Czy obiektyw xyz opłaci mi się kupić? Nie wiem.
Moja sugestia to: Wierzyć i sprawdzać :-)
Pozdrawiam
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja kupiłem , w sumie za dobrą i za mocną lampę jak dla mnie .
Chciałem mieć już coś porządnego od razu .
I ta lampa wydaje mi się że padnie z nieużywania .
Ma BARDZO mały przebieg . Od czasu do czasu coś tam nią błyskam , ale w tym roku (2011) - błysnęła max 10 (słownie : dziesięć ) razy .
Pewnie dlatego że zakochałem się w stałkach![]()
moja 580EX II lezy w torbie jako backup, bo na zlecenia wpozyczam 2x580EX II ze szkoly ...
5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2
Skoro już się taki temat pojawił...
Sprzedawałem po prawie 2 latach A700 - 8.000 zdjęć.
Obecne 5d2 - podobny przebieg, może minimalnie większy.
430EX2 - może 200 błysków? Podobnie jak jeden z kolegów - używam jak już muszę, ale nie wyobrażam sobie nie mieć lampy.
I co, jestem oszustem? A może niektórzy wedle siebie oceniają?