Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Sprzedam...

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W sumie wynika z tego, że jeździć/używać ile wlezie - jak się planuje odsprzedaż przedmiotu po jakimś czasie.
    I tak można później napisać, że strzelone 1000 zdjęć :]
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Domyślnie

To dużo jeździ :wink::grin:. Ja miałem sąsiada który miał 8-letnią skodę Felicję i przejechane trochę ponad 2000 km.
    I w takim przypadku będzie musiał kręcić licznik, ale do przodu, żeby mu uwierzyli :-D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    I w takim przypadku będzie musiał kręcić licznik, ale do przodu, żeby mu uwierzyli :-D
    No właśnie - najlepsze z tego wszystkiego jest to, że ja bardzo dobrze znałem tego gościa i ten przebieg był prawdziwy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Ja kupiłem , w sumie za dobrą i za mocną lampę jak dla mnie .
    Chciałem mieć już coś porządnego od razu .

I ta lampa wydaje mi się że padnie z nieużywania .
    Ma BARDZO mały przebieg . Od czasu do czasu coś tam nią błyskam , ale w tym roku (2011) - błysnęła max 10 (słownie : dziesięć ) razy .

Pewnie dlatego że zakochałem się w stałkach

Domyślnie

No właśnie - najlepsze z tego wszystkiego jest to, że ja bardzo dobrze znałem tego gościa i ten przebieg był prawdziwy.
    Wierzę że tak może być, bo ciotka ma nastukane 6000km w Seicento z 2000r :-D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bardzo dobrze, że ten temat został podjęty. Może da do myślenia różnym "mieszaczom" sprzętu, którzy czasem, zanim coś kupią, już myślą, jak to coś odsprzedać z zyskiem. Chciałbym, by userzy CB potraktowali go (temat) na serio.

Coś już napisał Awatar fabian
    Miasto
    krk/ski

Domyślnie

...jeżeli ktoś korzysta mało ze sprzętu (flash, lens) - to to jest m.in powód sprzedaży - lepiej przecież sprzedać coś co leży w torbie dołożyć kasę i kupić coś innego (lepszego? droższego?, czy to testów inne szkło). wielu z was pewnie kupiło jakiegoś samyanga, żeby samemu się przekonać jakie to 8, czy 14 mm jest. pasuje - zostawiacie, nie - na giełdę.
    sam w torbie mam szkiełko, które prawie od roku leży i ciąży, a pewnie szybko go nie założę - 1k, może 2k fotek.

...nie można chyba traktować wszystkich jak oszustów

Domyślnie

No ale cena sprzętu używanego uwzględnia tą niepewność przebiegu, więc nic nie ginie.
    Mój 40D ma ~50k klapnięć i wygląda jak nowy. Miałem ostatnio Kodaka 14n z przebiegiem 45k i wyglądał jak trup (poodklejane gumy, rysy, przetarcia, wyślizgany grip).
    W którego przebieg prędzej można uwierzyć
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Na szczęście świat nie jest ani logiczny,ani racjonalny ,ani żaden inny.Bywa
    różnie. Bo jak wyjaśnić że ktoś zbiera zużyte ostemplowane znaczki płacąc duże kwoty,trzyma swojego starego konia wierzchowego? Czy zawsze po to żeby zahandlować ,zarobić?Czasem pewnie tak a często nie.Dbam o swój sprzęt
    mam go dużo i nigdy bym nie sprzedał np C85/1,2 z powodu że rzadko robię portret.Nie używam często lampy ale nie wyobrażam sobie jej nie mieć.Opłacalność to pojęcie słuszne dla handlu i rzemiosła.Tam gdzie rządzą uczucia,hobby,sztuka, racjonalność jest w odwrocie.
    Jak odpowiedzieć gdy hobbysta,amator pyta:Czy obiektyw xyz opłaci mi się kupić? Nie wiem .
    Moja sugestia to: Wierzyć i sprawdzać :-)
    Pozdrawiam

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Opłacalność to pojęcie słuszne dla handlu i rzemiosła.Tam gdzie rządzą uczucia,hobby,sztuka, racjonalność jest w odwrocie.
    Jak odpowiedzieć gdy hobbysta,amator pyta:Czy obiektyw xyz opłaci mi się kupić? Nie wiem .
    Dokładnie tak jak piszesz Marku :-)

Ja mam w szafie całkiem spory analogowy zestaw Pentaxa. Dwie puszki, sześć szkiełek, lampa i wiaderko filtrów, które ni jak nie pasują mi do innych obiektywów. Od dobrych trzech lat zrobiłem tym może ze dwie - trzy rolki zdjęć.
    Od pewnego czasu wraca do mnie pomysł aby się tego pozbyć via allegro ale za każdym razem przypominam sobie ile miałem radochy kompletując to wszystko przez parę lat i ochota do sprzedaży odchodzi ode mnie natychmiast :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów