non possumus na to patrzeć bo wpadamy w kompleksy z trabantem, my precioussss...
non possumus na to patrzeć bo wpadamy w kompleksy z trabantem, my precioussss...
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Nie wiem jak dla Was ale dla mnie przeszkadzają te włosy w nosie modelki - STANOWCZO NIE KUPIĘ 5D- za dużo pracy czekałoby mnie w PS-ie
![]()
50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX
Kurcze te włosy to nie tyle 5D co 5D (dokładny AF plus słaby filtr AA) i b. ostre macro. Zawsze możesz podpiąć jakiś zwalony z00m Sigmy i po robocie (w PS).Zamieszczone przez ToMo
Po drugie MZ te włosy pokazane w taki sposób przez rona (100%) widziałbyś na odbitce 36x24@300dpi.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 31-12-2005 o 15:04
Cieszcie się, podniecajcie..Zamieszczone przez iczek
Za takim aparatem stoi niestety ktoś, to musi to pousuwać, poretuszować, przeprosić modelkę...
Mimo wszystko lepiej jest coś usuwać niż dorysowywać![]()
A ten sprzęt.. no cóż.. ilość szczegółów do te pory mnie zaskakuje.
Jarek
tak jakby jakość robi się powoli....analogowa: nieprawdaż?A panoramy czy widoczki jakiego smaku nabierają!Robiłem na śniegu: białe tło i winietowanie na WSZYSTKIM co wepnę widać - niesamowite.Czy ja tego w analogu nie widziałem?!Czy inni TEZ to mają?Fakt że się łatwo poprawia ale...Chyba sobie walnę sesję analogową 500 - tak dla testu :-)Zamieszczone przez oskarkowy
No wlasnie, winietowanie, ale przeciez 5D to nie jest pierwsza cyfra canona fullframe. Co z posiadaczami 1-nek, tez narzekaja?
Posiadaczy jedynek było mniejZamieszczone przez pazurek
Ale efekt chyba jest taki sam.
W każdym razie efekt jest mniej widoczny, niż możnaby sądzić.
Jarek
Zamieszczone przez hekselman
ps2 załatwia to bez problemu, jednak mnie co innego martwi - aberacje chromatyczne wyłażą bardziej niż w 20-stce![]()
pozdrawiam
Mogles nie widziec jesli ogladales odbitki papierowe. Laboludek i ich maszyny na kliszy w czasie robienia obitek 'ucina' ciut ciut obrazu z kazdej strony.Zamieszczone przez hekselman
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Ona ma włosy w nosie !!! Fuj !!!
O obiektywach wiem prawie wszystko