Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: BG-E6 BATTERY GRIP do EOS 5D mkII - uszkodzenie przekładni zębatej

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Taką cenę zaproponował mi sprzedajacy za praktycznie nowego gripa, którego dostał w prezencie, trochę sie pobawił i uznał, że nie jest mu potrzebny. Uważam, że to uczciwa cena, bo za 800-900zł nikt normalny tego nie kupi Ja się decyduję, bo taka cena jest dla mnie do zaakceptowania za oryginał.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Taką cenę zaproponował mi sprzedajacy za praktycznie nowego gripa, którego dostał w prezencie, trochę sie pobawił i uznał, że nie jest mu potrzebny. Uważam, że to uczciwa cena, bo za 800-900zł nikt normalny tego nie kupi Ja się decyduję, bo taka cena jest dla mnie do zaakceptowania za oryginał.
    To masz szczęście - też bym się chyba zdecydował gdybym nie czytał tego wątku (ani razu nic nie musiałem dokręcać a kolega który naprawiał zepsuty mechanizm w gripie do 40-tki zapłacił ok 200 zł czyli prawie tyle co ja za alphę)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W tym przypadku zdecydowanie warto, bo oryginalny grip solidnie wykonany i w tonacji body czyli magnezowy
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Właśnie nabyłem oryginalnego gripa - wygląda i działa jak nowy, a cena bardzo rozsądna

Początki nałogu

Domyślnie

Gripu Alpha nie polecam całym sercem. Mam drugi aparat (do sprzedaży zresztą) Nikona d300, do niego kupiłem jakiś czas temu właśnie Grip alpha. Wytrzymał 1.5 miesiąca...tam mechanizm mocowania jest tak tandetny że szkoda nawet się rozpisywać, zębatka i całe koło się rozsypało i to nie na jakimś hardcorowym szybkim i energetycznym zadaniu ale, w studio. Szkoda płacić za to badziewie. Czytałem na ten temat sporo negatywów, ale mówię-będę ostrożny...cóż-bez znaczenia.

Przy okazji nie rozumiem ich polityki, robią jakiś zamiennik, wsadziliby tam jedną lepszą część, jak kolega, czyli porządną zębatkę i pewnie warto by to było kupić nawet za te 300-350 zł, może nawet i 400. Kompletny brak logiki, chyba, że za tym stoi jakaś poważniejsza strategia, ale jakoś do mnie nie przemawia.

Uważam też, że jakby kolega młody technik zamówił ze 100 sztuk z chin i powymieniał zębatki, zwiększył cenę do 350 to by na tym przyzwoicie zarobił.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 19-07-2011 o 09:55

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak to właśnie jest, jak coś jest tanie, to z reguły z kiepskich materiałów zrobione. Na czymś trzeba zaoszczędzić.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Właśnie nabyłem oryginalnego gripa - wygląda i działa jak nowy, a cena bardzo rozsądna
    Ja mimo wszytko też będę celował w oryginał :-D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Gripu Alpha nie polecam całym sercem. Mam drugi aparat (do sprzedaży zresztą) Nikona d300, do niego kupiłem jakiś czas temu właśnie Grip alpha. Wytrzymał 1.5 miesiąca...tam mechanizm mocowania jest tak tandetny że szkoda nawet się rozpisywać, zębatka i całe koło się rozsypało i to nie na jakimś hardcorowym szybkim i energetycznym zadaniu ale, w studio. Szkoda płacić za to badziewie. Czytałem na ten temat sporo negatywów, ale mówię-będę ostrożny...cóż-bez znaczenia.

Przy okazji nie rozumiem ich polityki, robią jakiś zamiennik, wsadziliby tam jedną lepszą część, jak kolega, czyli porządną zębatkę i pewnie warto by to było kupić nawet za te 300-350 zł, może nawet i 400. Kompletny brak logiki, chyba, że za tym stoi jakaś poważniejsza strategia, ale jakoś do mnie nie przemawia.

Uważam też, że jakby kolega młody technik zamówił ze 100 sztuk z chin i powymieniał zębatki, zwiększył cenę do 350 to by na tym przyzwoicie zarobił.
    Wiesz jakby nie patrzeć to zamiennik sporo mniej kosztuje i wiadome jest to, że użyte materiały są słabsze.. ale co ma powiedzieć użytkownik oryginała któremu pada kółeczko ?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    [...] ale co ma powiedzieć użytkownik oryginała któremu pada kółeczko ?
    Że miał po prostu pecha, trafił na wadliwą sztukę, miał zbyt dużą parę w ręce,...

Cytat Zamieszczone przez oraz
    Wiesz jakby nie patrzeć to zamiennik sporo mniej kosztuje i wiadome jest to, że użyte materiały są słabsze
    Dokładnie. Dlatego coś za coś. Albo tanio, ale drogo.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Że miał po prostu pecha, trafił na wadliwą sztukę, miał zbyt dużą parę w ręce,...

Dokładnie. Dlatego coś za coś. Albo tanio, ale drogo.
    Wiesz para, parą i pech, pechem, ale kółko powinno mieć solidną konstrukcje
    Swoją drogą znajomy kupił nowego gripa i przy pierwszym dokręcaniu się zerwał ..:P

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów