Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Zakładanie działalności foto/studio

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Po lekturze zaś zdecydować czy jest to zajęcie dla mnie, które z czasem może przyniesie jakieś korzyści finansowe.
    Czyli według Ciebie lektura wątku to jedyne kryterium do oceny - otwierać studio czy nie? Gratulacje
    Może to zabrzmi brutalnie i złośliwie, ale czy uważasz, że w tej chwili robisz takie zdjęcia, za które klienci będą chcieli płacić?
    Jeżeli tak - to nad czym się zastanawiasz?
    Jeżeli nie - to niby co się zmieni jak otworzysz swoje studio?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMA Photography Zobacz posta
    Czyli według Ciebie lektura wątku to jedyne kryterium do oceny - otwierać studio czy nie? Gratulacje
    Kolego nie będę z Tobą rozmawiał, bo zaczepki rodem z piaskownicy mnie nie bawią.

Nie chcę żeby ten topic dalej zmierzał w tak głupim kierunku. Trzymajmy się tematu. Czekam na odpowiedzi osób, które prowadzą studio i mają chęć podzielenia się doświadczeniami :-D

tom517 dzięki za poradę. Mam nadzieję, że od tej pory będziemy zmierzać z dyskusją w zaproponowanym kierunku
    Ostatnio edytowane przez Bodzius ; 02-07-2011 o 16:41
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Kolego nie będę z Tobą rozmawiał, bo zaczepki rodem z piaskownicy mnie nie bawią.
    Fajnie, że już jesteśmy kolegami a jako dobry kolega próbuje Ci pomóc. Czasem "kubeł zimnej wody" też się przyda do piaskownicy w której to Ty sobie przesypujesz piasek z bucika do wiaderka i czekasz aż ktoś za Ciebie zbuduje zameczek.
    Ludzie latami budują swoje firmy i chyba nie myślisz, że w telegraficznym skrócie podrzucą Ci gotowca i to w punktach żebyś nie musiał za dużo czytać i analizować.
    Poza tym nawet jak ktoś się podzieli swoimi doswiadczeniami to i tak minimalnie (lub wcale) Ci to pomoże, inne realia są w Warszawie inne w Katowicach czy Olsztynie.
    Już Ci napisałem: Oceń swoje możliwości, zrób rozpoznanie rynku.
    Odpowiedz sobie na pytanie ile możesz zainwestować, czy jesteś przygotowany finansowo, żeby utrzymać firmę przez 12-18 miesięcy bez zysku?
    Ty wogóle masz pomysł jak wykorzystać to studio? Jakie zdjęcia chcesz robić, ślubne? reklamowe? Może jakbyś bardziej sprecyzował, byłoby łatwiej Ci doradzić Z pewnością znajdą się specjaliści od reklamy, którzy nauczą Cię robić zdjęcia, pomogą zrobić mocne portfolio, podeślą listę klientów, powiedzą jaką cenę zaproponować żeby skorzystali z Twoich usług. Znajdą idealny lokal z niskim czynszem w Twoim mieście i umilą Ci czas słodkim pierdzeniem jaką to jesteś gwiazdą. O TO Ci chodzi?
    W ten sposób niczego nie osiągniesz, nikt nie poprowadzi Cię za rączkę, a jak na to liczysz to naprawde błądzisz w swojej piaskownicy i to w gęstej mgle.

Uprawnienia umieszczania postów