Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: Plany w zakupie Canona

Dopiero zaczyna Awatar grsi
    Miasto
    szczecin

Domyślnie

najlepiej wybierz jakąś amatorską lustrzankę 500D lub 550D szkiełko np EF-s 55- 250 is resztę pieniędzy przeznacz na uniwersalne szkło np tamrona 17-50 2,8
    jeśli chodzi 60D to mam mieszane uczucia zabrali mu dobry pancerz jak w 40D i innych półprofesjonalnych bodach zwolnili mu prętkość kl/s zamieniając pamięci z CF na SD dali mu dużo Mg/pixeli które nie wykorzysta do końca,przez co kiepska dynamika i szumy gratis całe szczęście że procesor lepszy który te szumy obrobi oczywiście kosztem obrazu zabrali mu dżojstik wrzucając go w kółko nastawcze żeby przeszkadzało w momencie kręcenia tym kółkiem dali mu obracany ekran wyłącznik na górze niby lepszy pomiar światła i sterowanie lampami i takie są różnice między starszymi bodami

Domyślnie

Nie wiem na jakie szklo sie zdecydowac przy kupnie.

Chodzi mi zeby byl w miare uniwersalne, zeby mona bylo robic dobre portrety ale tez czasem szeroki kat tez sie przyda.

Mysle nad tymi 3 :
    1. Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM
    2. Canon EF 28-135 mm f/3,5-5,6 IS USM
    3. Canon EF 28-200 mm f/3,5-5,6 USM

A teraz mam pytania, co oznaczaja te skroty :
    L -
    IS -
    USM -
    ??

Czy szkla 2 i 3 beda ciemniejsze niz ten pierwszy ?
    Co Wy na to ?

Domyślnie

28-200 odpuść sobie.
    L -Luxury czyli najwyższa półka szkieł Canona. Dostajesz szybki AF (z reguły usm), niezłe kolory, kontrast, uszczelnienie (choć nie zawsze). I najważniejsze, czerwony pasek na obiektywie.
    USM - ultrasonic motor ultra dźwiękowy silnik do napędzania AF. Szybszy i cichszy.
    IS - Image stabilization - stabilizacja obrazu
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Domyślnie

Czyli zostaje 1 i 3.
    Nr 1 ma plus ze na stalym swietle jest. wersja L (biala seria robi wrazenie sama w sobie ...)
    Nr 3 jest bardziej uniwersalna.

Co Wy na to ?
    Ale Was mecze mam nadzieje ze mi wybaczycie...

Domyślnie

Czego 3 zostaje? Przejrzałem wątek i nie widzę żeby ktoś Ci go polecił, chyba że coś pominąłem. Jakieś inne zalety ma szkło to oprócz zakresu?
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Druss Zobacz posta
    Czyli zostaje 1 i 3.
    Nr 1 ma plus ze na stalym swietle jest. wersja L (biala seria robi wrazenie sama w sobie ...)
    Nr 3 jest bardziej uniwersalna.
    Uniwersalna, ale dlaczego nie stawiać od razu na jakość?
    70-200 naprawdę fajne szkło. Klasa sama w sobie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To do jakiej kwoty urósł już budżet? 60D+70-200L no a jak jedna eLka to i druga oczywiście czyli minimum 17-40L no i 50/1,4 plus a co tam, idźmy naprzód 135L... dyszkę już przekroczyliśmy
    Przejrzałem cały wątek pokrótce i mam pytanie, czego w tym obecnym Olympusie brakuje? W czym ogranicza? Jakich zdjęć nie mogłeś do tej pory nim zrobić?

Domyślnie

Zostaje 40D+lampa+70-200 f2 L = 6900

Czego mi brakuje ? Hmm mozliwe ze lampy bo by sie przydala w wielu sytuacjach. Ale tez kupujac tego olympusa bylem swiadomy ze nie bede w niego inwestowal, poprostu byla okazja to go kupilem.
    Teraz czas zmienic go na cos z wyzsej polki i postanowilem pojsc w canona - dlaczego? klasa sama w sobie :cool:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak chcesz mieć klasę samą w sobie to kup 1DII. 40D nawet z białą eLką nie przyszpanujesz a 1D już przyciągnie wzrok gapiów. Fajnie, że na koniec przyznałeś że chodzi wyłącznie o lans a nie o jakość zdjęć Tyle że z 40D to taki bardzo bidny lans będzie.

Coś już napisał Awatar Aki007
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Fajnie, że na koniec przyznałeś że chodzi wyłącznie o lans a nie o jakość zdjęć Tyle że z 40D to taki bardzo bidny lans będzie.
    Jak już idziemy w stronę lansu to na allegro widziałem takie termosy imitujące L, jeden z nich 70-200 a drugi 24-105 i masz super zestaw + do tego jakąś starą 1D albo 1000D (z gripem żeby był większy). Nie jestem do końca przekonany czy można je przypiąć do body, ale chyba tak, nawet jeżeli nie to klej czyni cuda. Oj tak to przyciągnie wzrok gapiów.
    5DmkII, 400D
    24-70 f/2.8L, KIT, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 70-300 f/4-5.6 IS USM
    580exII, 300EZ

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów