Dla zainteresowanych:
http://www.optyczne.pl/4069-nowość-C..._firmware.html
Chociaż sądząc po ilości dodanych poprawek i ich znaczeniu dla działania aparatu, niewielu będzie chciało się aktualizować.
Dla zainteresowanych:
http://www.optyczne.pl/4069-nowość-C..._firmware.html
Chociaż sądząc po ilości dodanych poprawek i ich znaczeniu dla działania aparatu, niewielu będzie chciało się aktualizować.
Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.
"W Canonie 500D firmware w wersji 1.1.1 poprawia jedynie błędne wskazania w menu aparatu, które pojawiały się w przypadku języka arabskiego i portugalskiego. "
Chyba sobie daruje...![]()
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Czy po upgrade firmware 50D nikt nie zauważył pojawienia się funkcji filmowania oraz mniejszych szumów na wysokich ISO?
Naprawdę nikt?
Szkoda - bo ja również nie zauważyłem
Grunt, że karty UDMA7.2 przyspieszyły. Bardzo mi tego brakowało![]()
Nie zauważyłeś mniejszych szumów? Pewnie ortów w chińskim też nie dostrzegłeś...że poprawili
Pozdrawiam.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
a się wysilili normalnie ręce opadają.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Inna sprawa, że dodanie jakichś funkcji (np. poprawki w Auto ISO) wzbudziłoby sensację i zwiększyłoby przywiązanie do marki C, które obecnie ulega mocnej erozji (chyba nie tylko u mnie). Ale pewnie policzyli i wyszło im, że jednak się nie opłaca.
A tak na poważnie myślałem, że do takiego 50D nie będzie już nowego firmware. A tu niespodzianka.
Przecież podali, że ta poprawka to tylko usunięcie błędów w tłumaczeniach menu z pisma robaczkowego na kilka innych, zauważonych na drugim końcu świata i tyle. A czego poza tym brakuje 50D?
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."