Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: canon 600d wizjer rozmazany

Question canon 600d wizjer rozmazany

Witam Canoniaków
    Pisze zeby sie Was poradzic. Problem mam nastepujacy. kupilem miesiac temu lustrzanke canon eos 600d. wszystko bylo w porzadku az tu dzis patrze w wizjer i jak mamy kropeczki to autofukusa to 4 z nich sa rozmazane. maja taka otoczke rozmazana jak bys mial wade wzroku i patrzyl w nocy na lampy na ulicach. zdjalem obiektyw i sprawdzilem samo body ale to dalej jest, wyczyscilem wizjer i matryce, nie pomoglo. pomozecie mi z moim nowym aparatem. pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Sprawdż ustawienie korektora dioptrii wizjera.Przedmuchaj dół komory lustra,po uniesieniu lustra.[Tam są czujniki].Obejrzyj starannie i ostrożnie matówkę[nie dotykaj]czy czysta i prawidlowo zamontowana.Pozbaw aparat baterii[wszystkich na chwilę] i ponownie sprawdż.

Domyślnie

znalazlem malutkie kropeczki na lustrze.ale nie wiem czym moge je wyczyscic bo to mi nie wyglada na kurz wiec nie moge urzyc powietrza.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    czy moge to zrobic szmatka do czyszczenia obiektywu
    Ostatnio edytowane przez klatez ; 28-06-2011 o 21:45 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

"kropeczki na lustrze" nie maja wpływu na jakość zdjeć ani na sposób w jaki widzisz punkty AF.[możesz spróbować dmuchnąć powietrzem ale nie wolno sprężonym].Powietrze z gruszki przeznaczonej do fotografii.]Na Twoim miejscu bym to na razie zostawił jak jest.To nic strasznego.

Domyślnie

ok. dzieki bardzo za pomoc przynajmniej bede spokojniejszy. milej nocki

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kolego klatez, a to przypadkiem nie jest ten sam problem (wyimaginowany ), który był już poruszany tutaj
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=75859
    a już najbardziej tutaj
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=72583
    nie mart się tylko rób zdjęcia :wink:

Dopiero zaczyna

Domyślnie Nieostre punkty autofocusa

Witam,
    przesiadłem się z 300D na 550D. Zauważyłem, że w 300D punkty ostrości autofocusa były w wizjerze widoczne jako ostre małe punkciki. Teraz w 550D punkty autofocusa są lekko rozmyte. Ramki prostokątne wokół nich są idealnie ostre, ale same punkty rozmazane. Czy to zamierzony efekt Canona, czy może jakaś wada do reklamacji?
    Pozdrawiam.
    Arkady
    EOS 550D, KIT 18-55 IS, Sigma 18-200 DC, Speedlite 430EX

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

było, było, było
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=76701
    a na samym końcu w moim poście są jeszcze odnośniki dalej...

Domyślnie

Moze matowka? Ja mialam podobny problem jak wrocilem z USA gdzie robilem sporo zdjec na pustyni Mojave - mialem zakurzone lustro i matowke. Tylko taka sugestia - chociaz w nowym body to by bylo podejrzane.

Uprawnienia umieszczania postów