A ja mam pomysł by zaprosić eKrowe zeby napisła wykład o swoich kroplach.Co wy na to ????
A ja mam pomysł by zaprosić eKrowe zeby napisła wykład o swoich kroplach.Co wy na to ????
Zamieszczone przez Follman
eKrowa sie chyba obrazil za "rzeznika macro" tak przez nas niedocenionego, ja bym raczej chcial sie dowiedziec jakim trzeba byc mastahem marketingu zeby sprzedac heliosa 50mm f2 za 240 pare zlociszy i to jest warte wykladu, krople sa dla mnie takie sobie, pogadaj z Pazurkiem albo jesli dobrze kojarze z Routlawem, oni maja w swoim portfolio, IMHO lekcji to chyba raczej warte nie jest...
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Tia... ja bym chetnie przeczytal jakis wyklad na temat oswietlenia studyjnego. Wiele przeczytalem ksiazek na ten temat.. ale jakos nie czuje spelnienia.. moze kwestia jest w tym ze trzeba samemu wszystko wyprobowac.. A moze tez dlatego ze lubie ten temat... gra swiatel i cieni..
Nie mam konkretnej propozycji, kto moglby to napisac.. ale moglby pokazac rozrysowanie lamp.. i przyklady zdjec.. wplyw roznych lamp na fotki i efekt..
alez mam wymagania...az mi wstyd...
Właśnie o tym, o co pytasz, są wszystkie książki dotyczące oświetlenia i studia...Zamieszczone przez PhotoDancer
A reszta to naprawdę jest praca i samodzielne ustawianie tych świateł, oglądanie efektów i wyciąganie wniosków. Tu nie da się powiedzieć więcej i nie da się nauczyć od razu, bez próbowania. Koniec, korpka.
Eee gadanie... To czy ktoś się czuje/uważa za lepszego czy gorszego fotografa, nie ma nic do rzeczy. Podoba Ci się konkretne zdjęcie i widać, że o jego powstaniu można by coś ciekawego powiedzieć? Masz pytanie bardziej ogólne odnośnie techniki jakiegoś gatunku zdjęć? Inne pomysły? Pytać, pytać! Bo póki co to jakoś to wszystko zamarło...a szkoda by było.
Dobra jest, pytam! Najpierw powiem ze bardzo sobie chwale juz istniejace opisy bo milo sie je czyta. Ze szczegolnym zainteresowaniem przeczytalem opis o fotkach samolotow by muflon (bo to dla mnie egzotyka) i o fotkach "kaczek" by snowboarder (bo zawsze chcialem wiedziec jak on to robi).Zamieszczone przez muflon
Ciagle czekam na opis streetphoto by Czacha ale sie chyba nie doczekam.
Poza tym chetnie cos uslysze od Leona13th choc jego niektore fotki to juz troche pod fotografike a nie fotografie podpadaja wiec moze te czarno-biale na poczatek.
Moze pozniej mi sie cos jeszcze przypomni.
Muflon, jesli tak stawiac sprawe - pewnie, chetnie przerobie galerie i podrzuce propozycje, gdy cos szczegolnie wpadnie mi w oko.
Ja mialem na mysli raczej to, zeby nie wyskoczyc z pytaniem o zdjecie, ktore moze sie okazac zupelnie proste do zrobienia, tylko ja o tym nie wiem (a forumowicze leza i kwicza ze smiechu). Po prostu wydawalo mi sie, ze jednak trzeba troche pojecia o technice miec, zeby podrzucac faktycznie ciekawe propozycje i nie wyjsc przy tym na glaba![]()
1 > GENIALNY POMYSŁ Z SZKÓŁKĄ... CB :-) !!!
2 > PROPOZYCJE TEMATÓW:
SZKŁO...
martwa matura
krople wody
Pozdrawiam wykładowców i chyle czoła Waszej pracy
byly ptaki, byly samoloty, wiec teraz bym chetnie iczka zatrudnil, zeby opowiedzial o tym:
http://www.piotrbiegaj.com/ROZNE/stocznia2/
niby tylko portreciki, ale zrobily na mnie duze wrazenie.
dokladnie chodzi mi o 'zalatwianie' takiego focenia, sprzet, podejscie i reakcje ludzi fotografowanych i wszystko inne.