Czacha z reportażem byłby idealny. Tak to zresztą sobie wyobrażałem, jako seria. Ale ciekawy pomysł, żeby zrobić serię, może krótszych, ale w kontynuacji, wykładów.
Moze ktoś z was specjalizuje się w fotogrfii koni, zawodów jeżdzieckich itp.
Od ponad 2 lat fotgrafuję (początkowo z nudów), gdy dziecko jeździ na koniu.
Jedna z instruktorek zapytała mnie, czy nie zrobiłbym jej sesji z koniem.
Niestety nie mam doświadczenia jak komponowac takie zdjecia. Przegląd czasopism jeździecki i końskich nie nasuwa pomysłów, są tam głównie fotografie reportażowe. Może byłby to dobry pomysł na lekcję fotografii?
Z mojej ostatniej sesji na zawodach towarzyskich w Chojnowie.
350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,
Lonely Wolf - Mógłby zrobic wyklad o fotografii pejzażu tak jak ktos juz mowil, ale to wlasnie jego bym typowałem na osobe która moglaby zrobic wyklad o obróbce zdjec itd. Jego zdjecia to poprostu cudo!
Nie mam konkretnych autorow na mysli ale ja bym chetnie widzial portret/akt w wykonaniu wielu autorow, zeby zobaczyc kto jak co stosuje. Nie kończcie na 1 wykladzie z 1 kategorii. Niech do kategorii zdjec Portret kilka wykladow powstanie, najlepiej roznych autorow.
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
Ja orginalny nie bede i proponuje (czyt. DOMAGAM SIE) wykładu Czachy nt. swojego streetphoto.
Masz u mnie piwo jak sie podejmiesz :}
zapraszam wszystkich do lektury i dyskusji na temat nowej lekcji w naszym dziale autorstwa Rafała Gawełdy vel Ptaku o fotografii ptasiej. LINK.
nie wiem czy wszyscy, ale pewnie większa część stałych forumowiczów oglądała galerię oraz zdjęcia jakie zafundowała nam kasia osuch ( katosu ). dla tych, którzy jeszcze nie widzieli jej prac: http://canon-board.info/showthread.php?t=23332 ...
no i tutaj oczywiście rodzi się prośba do tej młodej i utalentowanej dziewczyny, aby wskazała nam kilka cennych porad odnośnie kropelek wody z którymi wyczynia CUDA (:
Ja bym bardzo chcial (i moze ktos wsrod nas jest kto robi tego rzeczy) poznac tajniki robienia zdjec reklamowych - najchetniej butelekCos tam sobie probowalem i jestem zalamany... pomocy
![]()