-
Odp: Photoshop a wielordzeniowy procek
pe.en.de - niedawno złożyłem sobie zestaw na 3570k, dość podobny do Twojego - z tym, że na Twoim miejscu zmieniłbym SSD na Cruciala MT4 lub Samsunga 830 - to chyba najpewniejsze dyski na dzień dzisiejszy. Może warto byłoby pomyśleć też o płycie na Z77? Np. Asrock Z77 Extreme lub Gigabyte Z77 D3H? Obudowę mam identyczną, jak Ty. Przestrzenna i design lekko efekciarski, ale spełnia swoje podstawowe zadania - chłodzi i chroni przed kurzem. Jeśli decydujesz się na Zalmana, to od razu powiem Ci, że wentyle w bocznych ścianach lepiej gdy pozostaną wyłączone i dorzuć też kilka złotych na jakiś podstawowy kontroler obrotów, żeby powyciszać pozostałe 3 went. Ogólnie zestaw spoko, ja bez problemu wykręciłem swojego 3570k do 4.7 na powietrzu, ale to tylko do testów. Na co dzień 4GHz i lekki undervolting do 1.04V
Jeśli ktoś nie gra w gry, to imho spokojnie wystarczy mu intelowska HD4000 - do obróbki styka, filmy idą w full hd, sporo gier też idzie odpalić na średnich detalach.
Przytnij też koszty na zasilaczu-za 220zł dostaniesz solidnego XFX,Aerocoola lub OCZ. Także modularny, a ponad dwie paki w kieszeni zostają. No i tak, jak powiedział powyżej jeden z kolegów- na boxie, to ani cisza, ani ewentualne kręcenie. U siebie mam Silentiuma Fortisa i spokojnie radzi sobie z podkręconym prockiem, zachowując przy tym przyzwoity poziom ciszy.
Jeśli chodzi o zakup, to sprawdź sobie ceny w 2 lub 3 popularnych sklepach internetowych. Gwarancja będzie na poszczególne elementy, a nie na zestaw, spokojnie będziesz mógł dokonać upgradu, a sprzęt złożą Ci w sklepie. I idę w zakład, że wyjdzie raczej taniej, niż cały zestaw kupowany u miejscowego speca.
Ostatnio edytowane przez tomek1976 ; 21-07-2012 o 12:00
Uprawnienia umieszczania postów