Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 172

Wątek: Photoshop a wielordzeniowy procek

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dyski zewnętrzne to ja już posiadam, tylko w czasie pracy ,to przez wiele miesięcy czasem nie ma czasu ani chęci segregować i archiwizować. No to teraz przesunę tylko w lewo i spokój na jakiś czas.
    A co do dysków - to chyba każdy sprzedawca ma tą samą gadkę, zmienając tylko nazwę firmy.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Photoshop a wielordzeniowy procek

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    Trochę martwi mnie fakt iż : producenci dają wieloletnie gwarancje na podzespoły a jak kupię to wszystko w całości od jednej firmy, to mam tylko roczną gwarancję
    gwarancję na części masz tak samo, dostajesz gratis gwarancję na całość, czyli możesz do nich pojechać z komputerem nie wiedząc, co się zepsuło, a oni sami to sprawdzą i wymienią część od producenta (słynne plomby)
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Miasto
    Łódź

Znajomy miał rację:smile:, gdybym sam kupił wszystkie podzespoły zapłaciłbym powyżej 4800 a kupując komputer od firmy która mi go złoży, zapłacę tylko 4080zł. Jutro odbiór:smile:

Miasto
    Łódź

Przepraszam, przepraszam za głupoty które tu powypisywałem ( w ostatnim poście)
    Po prostu córka powiedziała mi co spec od komputerów jej zakomunikował, zapominając o słowie - netto.

Bywalec
    Miasto
    A, A

pe.en.de - niedawno złożyłem sobie zestaw na 3570k, dość podobny do Twojego - z tym, że na Twoim miejscu zmieniłbym SSD na Cruciala MT4 lub Samsunga 830 - to chyba najpewniejsze dyski na dzień dzisiejszy. Może warto byłoby pomyśleć też o płycie na Z77? Np. Asrock Z77 Extreme lub Gigabyte Z77 D3H? Obudowę mam identyczną, jak Ty. Przestrzenna i design lekko efekciarski, ale spełnia swoje podstawowe zadania - chłodzi i chroni przed kurzem. Jeśli decydujesz się na Zalmana, to od razu powiem Ci, że wentyle w bocznych ścianach lepiej gdy pozostaną wyłączone i dorzuć też kilka złotych na jakiś podstawowy kontroler obrotów, żeby powyciszać pozostałe 3 went. Ogólnie zestaw spoko, ja bez problemu wykręciłem swojego 3570k do 4.7 na powietrzu, ale to tylko do testów. Na co dzień 4GHz i lekki undervolting do 1.04V Jeśli ktoś nie gra w gry, to imho spokojnie wystarczy mu intelowska HD4000 - do obróbki styka, filmy idą w full hd, sporo gier też idzie odpalić na średnich detalach.
    Przytnij też koszty na zasilaczu-za 220zł dostaniesz solidnego XFX,Aerocoola lub OCZ. Także modularny, a ponad dwie paki w kieszeni zostają. No i tak, jak powiedział powyżej jeden z kolegów- na boxie, to ani cisza, ani ewentualne kręcenie. U siebie mam Silentiuma Fortisa i spokojnie radzi sobie z podkręconym prockiem, zachowując przy tym przyzwoity poziom ciszy.
    Jeśli chodzi o zakup, to sprawdź sobie ceny w 2 lub 3 popularnych sklepach internetowych. Gwarancja będzie na poszczególne elementy, a nie na zestaw, spokojnie będziesz mógł dokonać upgradu, a sprzęt złożą Ci w sklepie. I idę w zakład, że wyjdzie raczej taniej, niż cały zestaw kupowany u miejscowego speca.
    Ostatnio edytowane przez tomek1976 ; 21-07-2012 o 12:00

Miasto
    Łódź

No tak , tak, ale trochę za późno,Płyta główna Gigabyte GA-Z68XP-UD3P - brak ……zaproponował ASUS P8Z68-V/GEN3, Z68, DualDDR3-1600, 2xSATA3, PCI-E 3.0, USB 3.0, GBLAN, ATX. Przystałem na to.
    Co prawda, chłystek ma trochę szczęścia, że nadmiar roboty nie pozwala mi skopać mu dolnej części bo komp miał być do odebrania w piątek. A do poniedziałku go chyba nie zobaczę.
    Ogólnie rzecz biorąc to z tym "składaczem komputerów " interesy robię nie pierwszy raz, zawsze wspominam je jak rozwolnienie -
    - miałem, cierpiałem i nie mam zamiaru o tym wspominać. Jaieś dziwne układy - biznesowo-rodzinne kierują często mnie w jego stronę. To trochę tak ,jakby nie odmawiać cioci jedzenia jej ogóreczków i popijania zsiadłym mleczkiem. Tu - (do administratorów) powinna być jakaś ikonka, wyrażająca obrzydzenie.

Bywalec
    Miasto
    A, A

Płyta dobra, ale...myślę, że można by lekko "przyciąć" koszty: na płycie-ok.200zł, zasilaczu-200zł, opcjonalnie (jeśli nie jesteś graczem) na karcie graf. - i parę złotych by się w kieszeni ostało.

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Witam w Nowym Roku

Mój aktualny złom posiada takie bebechy:
    - płyta gigabyte GA-EP35-DS3L
    - procesor intel quad 2.4Hz
    - pamięć kingston ddr2 2x2gb 800MHz
    - grafika GeForce 9600 GT
    - dysk WD 640gb 7200
    - WIN XP

Obrabiając pełne RAWy często pojawia się komunikat "Za mało pamięci"; ogólnie mówiąc komp nie jest zbyt "zrywny". Chciałem zapytać bardziej wtajemniczonych, czy wsadzenie 4x2gb 1066MHz i postawienie win 7 na dysku SSD umożliwiłoby mi w miarę normalną pracę? Niby kasa (4k) na nowy sprzęt jest, ale korci mnie 35L
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Z jakich aparatów masz RAW'y ?
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Z 5DII; w przyszłości zapewne będzie 5DIII, ale różnicy w wielkości plików wielkiej nie ma.
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów