Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
Mam Intela i7 i Win7x64. Niestety, tak jak CS5 na dużo słabszym komputrze z x32 chodził bez zarzutu, tak na x64 nie moge dojść o co biega. Kiedy otworze kilkanaście niezbyt ciężki jpg i wykonuję różne operacje typu zmniejszanie, usuwanie pewnych elementów etc. etc. - podstawówka, Photoshop bez jakiejś zdefiniowanej prawidłowości wykrzacza mi się. Czasem się nie wykrzacza, czasem tak. RAWów mogę otworzyć choćby 200 na raz w ACR i problem nie wystąpił ani razu.
Dodawałem dostępnej pamięci, zwiększałem plik wymiany, wrzucałem na inną partycję. Nic nie pomaga.
Reasumując, moje doświadczenia są takie, że może byc problematycznie.
A moje są wprost przeciwne. Na x64 od ładnych paru lat pracuję i zero problemów. Wcześniej na procesorze Core2Quad Q9650 i 8GB DDR2, teraz od pół roku na Core i7 960 i 6GB DDR3. Były i setki rawów i dziesiątki tiffów/jpgów, a i kilkanaście zdjęć robionych na raz (porównywanie czy sklejanie czegoś tam). Oczywiście obecny zestaw jest o wiele wydajniejszy.
Problematyczna raczej nie jest sama wersja czy 32 czy 64bit oprogramowania, a najczęściej jakieś najsłabsze ogniwo w całym zestawie komputerowym, albo po prostu indywidualne doświadczenia, których nie ma co nieostrożnie uogólniać.