Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 172

Wątek: Photoshop a wielordzeniowy procek

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Photoshop a wielordzeniowy procek

Niby i3-3240 ma 4 wątki choć w rdzenie i w testach ... 3d markach i innych gierkowych zestawieniach jest nawet tuż za wspomnianym i5-3470 http://www.purepc.pl/files/Image/art...e_wykres_9.png
    Dzięki za seagate, właśnie doczytałem. Mam wd usb 500 gb passport jako zapas, 4 latka smiga, zatem już wiadomo co z dyskiem.
    Płyta ausua. Ech.
    Muszę pomyśleć

Jeśli ma być oszczędnie to moim zdaniem zbędna ci jest zewnętrzna karta graficzna wystarczy porządny procesor np i5 3570 (lub 3570K) plus płyta obsługująca układ graficzny wbudowany w procesor, mi tak doradzono tak zrobiłem i jestem zadowolony. Jeśli starczyło by kasy polecam zakup dysku SSD, mam na nim system i programy w tym Photoshopa, plus oddzielna partycja na pamięć podręczna dla Photoshopa, działa to naprawdę świetnie

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Warto kupić nawet ubogą grafikę Nvidia Cuda, pomaga obliczać w PS operację Plugin instalujesz do PSa i jest odczuwalnie szybciej wszystko
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Jak stwierdzę że przydało by się szybciej to pomyślę nad tym, jednak po przesiadce z kompa z core2duo 2 x 2,3 na i5 3570K 4x3,4, dysk ssd itp prędkość działania jest dla mnie wprost kosmiczna

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    ...Dysków Seagate nie polecam, bo zmienili okres gwarancji z 2 lat na rok, ostatnimi czasy strasznie awaryjne sie zrobiły...
    Proszę nie generalizować i nie siać "fermentu". Chyba tylko najtańsze dyski Seagate mają 1 rok gwarancji.
    No i nie zawsze to, co pisze sprzedawca pokrywa się z prawdą.
    Ja kupiłem dysk online gdzie sprzedawca w opisie podawał 3 lata gwarancji,
    natomiast u Seagate okazało się, że mam 5 lat
    "How Long Does The Coverage Last? Our warranty periods are 1 year, 2 years, 3 years or 5 years from the documented date of purchase, depending on the type of product and where it was purchased."

Seagate Technology Limited Consumer Warranty | Seagate

No i ja ogólnie o dyskach Seagate nie mogę nic złego powiedzieć.
    Przeglądając info w sieci można znaleźć negatywne opinie o każdym producencie dysków,
    bo zawsze się zdarzy, że komuś coś się z dyskiem dzieje niezależnie od producanta.
    Tak samo, jak każdy producent, miał swoje "wpadki".
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 22-02-2013 o 11:52
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Miasto
    Dublin/Ireland

P.S.

Ja mógłbym narzekać i odradzać dyski WD, ponieważ mam dwie sztuki które grzeją się nieciekawie już w spoczynku,
    gdzie o temperaturach przy normalnym użytkowaniu nie wspomnę. Ale taka seria ponoć - poza tym pracują bezawaryjnie.
    Ale dla niektórych, już sam fakt wyższej temperatury dysku jest czynnikiem dyskwalifikującym

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150

Wszystkie się psują czy to seagate czy wd czy jeszcze jakiś inny producent. Z własnego doświadczenia, 10 letni dysk 80 Gb Seagate ze starego kompa działa do dzisiaj. W laptopie dysk WD padł po 3 latach na szczęście udało się odzyskać dane i niby go naprawić, po czym po miesiącu padł definitywnie. Miesiąc temu kupiłem nowego kompa kierując się tymi doświadczeniami wybrałem dysk 1TB seagate, przywiązłem komputer ze sklepu i jeszcze tego samego dnia wieczorem dysk padł. W serwisie pan powiedział że głowica spadła czy coś takiego, założyli od razu nowy. Po tych wydarzeniach już nie mam zdania na temat który dysk lepszy i jakiej firmy, wszystkie się psują tak samo

Miasto
    Dublin/Ireland

Zgadza się, tym bardziej, że obecnie Seagate i WD kupiły linie dysków talerzowych od większości innych producentów

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Proszę nie generalizować i nie siać "fermentu". Chyba tylko najtańsze dyski Seagate mają 1 rok gwarancji.
    No i nie zawsze to, co pisze sprzedawca pokrywa się z prawdą.
    Ja kupiłem dysk online gdzie sprzedawca w opisie podawał 3 lata gwarancji,
    natomiast u Seagate okazało się, że mam 5 lat http://emoty.blox.pl/resource/blink.gif

"How Long Does The Coverage Last? Our warranty periods are 1 year, 2 years, 3 years or 5 years from the documented date of purchase, depending on the type of product and where it was purchased."

Seagate Technology Limited Consumer Warranty | Seagate

No i ja ogólnie o dyskach Seagate nie mogę nic złego powiedzieć.
    Przeglądając info w sieci można znaleźć negatywne opinie o każdym producencie dysków,
    bo zawsze się zdarzy, że komuś coś się z dyskiem dzieje niezależnie od producanta.
    Tak samo, jak każdy producent, miał swoje "wpadki".
    Pracuję w branży komputerowej więc nie pisałbym jak nie miałbym wiarygodnego info.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Miasto
    Dublin/Ireland

Może rozwiniesz temat, bo dla mnie jak na razie najbardziej wiarygodnym źródłem informacji jest strona producenta.

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów