znowu sie zacznie ;-)
znowu sie zacznie ;-)
Czyli nie ugryziesz- jak ogniskowa jest w przeliczeniu podobna to perspektywa i GO inne.
Moze warto jednak porownac aparaty z cropem 1,6-1,5 tym bardziej, ze d200 cenowo blizej do 20d niz do 5d.
Jednak 5d nie ma w tej chwili odpowiednika w zadnej innej firmie.
czesc.Ch.
Jestem za 8) , tylko to użytkownicy Nikona sami rozpoczęli te testy. Na dowód rzekomej przewagi D200 nad 5D. Bo o przewadze nad 20D to oni wiedzieli zanim zobaczyli pierwsze komunikaty w sieciZamieszczone przez chomsky
![]()
Czuje nosem desant Dyżurnego Synoptyka SUN nadającego z Niemiec 8)Zamieszczone przez Kubaman
Dzięki Bogu, że są ludzie pokroju iczka i svena. Ale generalnie to masz racje z powyższym.
e, myślę, że tu akurat ma podobne zdanie![]()
Ja oczywiście chciałbym jak najlepszego D200, bo pewnie kiedyś sobie kupię kolejnego Canona i chciałbym, żeby był dopracowany, a to jest tylko możliwe przy udziale Nikona.
nie bardzo rozumiem skad biora sie takie wygorowane oczekiwania (w obozie nikona) wobec d200? aparat jest bardzo dobry, ale wielu chyba liczylo, ze bedzie lepszy od d2x. tylko dlaczego mialby byc lepszy? w nikonie nie pracuja idioci i nie beda sami sobie strzelac w kolano. body jest swietne, wysokie iso nie zachwycaja, ale tego nalezalo sie spodziewac.
Dzisiaj odbylem przemiło (jak zawsze resztą) rozmowe z jednym kolegów z forum i tak sobie zadalismy pytanko: czy jakbys mial wybierac dzisiaj, teraz i nie mialbys bagazu szkiel i lamp do jakiegos zestawu - to jakie body bys wział..Jaka była odpowiedz ? Ano obaj - a mamy spore doswiadczenie z wieloma (!!!) markami - gruchneliśmy w słuchawkę: 5D
pozdrawiam Arkan![]()
Zamieszczone przez sven
Cóż sven - pozotaje mi jedynie przytaknąc tej odpowiedzi. znowu sie zgadzam. ech... mamy przesrane z tym nikonem....
A co byście powiedzieli na aparat wielkości 5D ale z jeszcze trochę podciągniętą matrycą (FF), 45 polowym AF z wybieraniem punktu AF okiem jak w analogowej 3, pasującymi matówkami z 1-nek w cenie ok 15k PLN?Zamieszczone przez iczek
Pozdrawiam
Corwin
PS. Aha i z ISO w wizjerze na dole po lewej stronie z możliwością włączenia/wyłączenia w CF![]()
2 Aparaty Canon, worek obiektywów, dwie lampy i wężyk
i z Mirror Lock-Up-em ukrytym w Custom Functions?Zamieszczone przez Corwin
![]()
za to z nowym, magicznym, totalnie niezbednym przyciskiem do bezposredniego wydruku :cool:
czemu ja nie mam zbyt wielu zludzen, ze dalszy rozwoj Canona bedzie szedl w wieksze numerki (przy Mpix, przy fps, przy "ilosc pol AF") a te najbanalniejsze rzeczy nadal beda lezaly odlogiem...![]()