Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Wątek: kolejny 5D vs. D200.... field test

Początki nałogu

Domyślnie

akustyk- co Ty powiesz, wszystko wiesz najlepiej! Wiesz nawet to co ja powinienem wiedziec. Fantastyczne. W Nowym Roku zycze Ci dalszej budowy elastycznego systemu mentalnego i jeszcze wiekszej niz dotychczas dawki tolerancji. Dzieki, ze odnosisz sie sie do moich slow a nie intencji.
    Porownanie tych dwoch zestawow jest bezsensowne. Caly temat jest bezsensowny.
    Jestem dumny ( jako wielo-wieloletni uzytkownik systemu Canona, nie tam jakis przechrzta- neofita, sprzed paru tygodni), ze Sven i Iczek stali sie bojownikami przeciw "Zoltemu bezprawiu". Zaloza zapewne partyzantke- moze uda sie z tym "zoltym ojcem dyrtektorem"- od grubych bryk i cygar. To krwiopijca jeden.
    Posty chocby na tej stronie sa przezabawne.
    Jednym slowem wiecie jak zabawic starego, przeziebionego Chomskiego. Za to Wam serdecznie dziekuje. Pozdrawiam z calego serca i zycze dalszego zapalu do walki o powszechne szczescie na ziemi pod flaga naszej wspanialej firmy. Bo jest o co. Na ten przyklad bawilem sie sporo d50 i 350d- oprocz zwyklej frajdy, wyciagnelismy z kolesiami ciekawe wnioski. Ale to na inny temat.
    czesc.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Coz, jak kazdy test amatora obarczony wieloma bledami, ale
    Ale to porównywanie 5D vs. D200 nie ma sensu!
    Może i ja zabiorę głos w tej sprawie. Ostatnio przez około (nie śmiać się) 3 minuty miałem w rękach 5D.
    Podczas zabawy 5D zakręciłem 50/1.4 i kliknąłem 2 zdjęcia na M, f/2.8, 1/80, ISO 800. Drugie zdjęcie kliknąłem na M, f/1.4, 1/80, ISO 640.
    Co mnie zszokowało w domu to całkowity brak szumów na 800. A tym razem oglądałem fotki na 100% ! w PShopie. To znaczy, że jeżeli ktoś pokazał by mi te zdjęcia powiedziałbym, że to było góra ISO 200 z 20D.
    Na grupie plrfc Archie z Gdańska wystawił jpgi i nefy z d200 (ISO800/1600). Jego przykłady MZ plasują D200 albo na równi z 20D albo nawet tuż za 20D.
    Niestety, jeśli chodzi o szumy 5D nie można porównywać do czego innego niż 1Ds2.
    Przy okazji 2 rzeczy: dokładności AF 20D również nie można porównywać z dokładnością AF 5D, niestety :-(
    Wizjer 5D ma się nijak do wizjera z EOS 3, również niestety :-(
    5D to super aparat w średnio udanej puszce, ze średniej klasy, dużym LCD, z ceną przesoloną o jakieś $1000.

sv
    Guest

Domyślnie

chomski; piszesz, ze nie czytasz co napisalem, a jednak czytasz dokladnie

gietrzy: co do ceny masz racje, mysle jednak, ze do lutego cena spadnie ponizej 8000 brutto za body.

Co do wizjera z eosa 3, to pewnie jest zarezerwowany dla 3d

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Na ten przyklad bawilem sie sporo d50 i 350d- oprocz zwyklej frajdy, wyciagnelismy z kolesiami ciekawe wnioski. Ale to na inny temat.
    czesc.Ch.
    No na inny ale proponuje założyć temat i podzielić się spostrzeżeniami. Mam nadzieję, że nie wyjdzie z twgo kolejna system war
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu

Domyślnie

Kami- wyjdzie wojenka, wyjdzie, na pewniaka. Dlatego przymkne sie na wszelki wypadek. Dla dobra wlasnego i wspolnego.
    Czesc.Ch.
    P.s. sumienie mi nie pozwala d50 jest znacznie, znacznie ......!!!! Oooo!!!
    P.p.s. lepsiejszy.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Nie no własnie tekstami, że x jest lepszy od y bez poparcia tego żadnymi argumentami prowokujesz do wojenek. Ale OK EOT.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu

Domyślnie

Kami- a jakie ja moge miec argumenty? Pobawilem sie i juz wiem i tyle. Latwo to dokonac kazdemu. Wystarcza proste sytuacje zdjeciowe symulujace najczesciej spotykane na co dzien. Do tego ocena ergonomii i potrzeb (preferencji) wlasnych. Jednak ocena jakosci fotek pozostaje kategoria uniwersalna.
    czesc.ch.

Początki nałogu

Domyślnie

Kolejny madry test 85mm kontra 135. Jakby nie mogli zalozyc 50mm do jednego i drugiego. Przeciez wyciete cropy musza oferowac inna ostrosc skoro z nikona jest crop z 85mm a z Canona z 135mm. Nieslychane! Ile to mozna sie napracowac.
    czesc.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

podpięcie 85 do D200 daje efektywnie 128mm, czyli najbliższe szkło Canona to 135. Przynajmniej w tym ujęciu jest to poprawne, i w dodatku powinno cieszyć Nikoniarzy, bo dla nich obcina kiepskie obszary poza centrum lensa.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów