Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 107

Wątek: Matka Polka prosi o pomoc. Help!

Mieszany widok

Awatar Hellborn
    Miasto
    prawie Wrocław

Domyślnie

He he, jak mi pani za mojego 500D w MediaExpercie wyliczyła raty 0% to mi wyszło, że zamiast 2100 mam spłacić 3600 jestem nerwus i jak przyniosłem pani gazetkę promocyjną i poprosiłem grzecznie o ofertę 0% z gazetki (gdyby nie żona to bym chyba pozabijał )to pani mi powiedziała, że tylko taką ma dla mnie propozycję.

Słuchaj, bez torby i dupereli aparata też robi zdjęcia, tzn. mój na przykład przez miesiąc robił bez problemu (karta 4GB i nic więcej) więc myślę że Twój też porobi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czekam, aż ktoś doradzi kupno "pełnej klaty" (używki, rzecz jasna) i do niej zestawu elek, kompletu lamp studyjnych sterowanych radiem, tła itd. Zaręczam, zdjęcia będą "śliczne", jak się zgrabnie wyraził przemko216

Domyślnie

jeśli 90% poświęcisz dla dzieciaka to ja bym ci polecił 500D + 50/f 1.8 + kit (18-55 IS)
    a dlaczego:
    500d to najtańsza alternatywa canona z nagrywaniem HD (dla dzieciaka nagrać jak raczkuje czy się ślini bezcenne) a i zdjęcia piękne porobisz
    50 1.8f - piękne portrety i rozmazanie tła (dzieci na tym szkle są cudne robiłem to wiem)
    18-55 IS szeroki kąt zawsze się przydaje (np dasz komuś na chrzcinach w kościele to pstryknie kilka fotek, ja miałem tylko 50 i nogi ucinałem )
    do 2500 powinnas się zmieścić (może 100 dopłacić) a na początek to jest idealny zestaw

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mxw, masz na myśli te 80 stron? Taa... machnęłam przy kilku podejściach :P
    A tak poważnie jestem w trakcie i na własne nieszczęście od końca zaczęłam - cudne zdjęcia!

Napisałam Wam, że chcę NA RATY - ale takie raty 0% - a nie raty + prowizja + ubezpieczenie, itd. dlatego szukam w sieciówkach. Za gotówkę nie kupię, bo jej nie mam

Aktualnie 500D na raty niet, dlatego 550 D wybrałam (wybrałam???).
    Obiektywy będę kupować z czasem, jeśli opanuje manual - bo ja do tej pory tylko wybierałam: "chmurka" albo "pejzaż" :P

jacku - dziękuję za młodą kobietę Niegodnam
    Ostatnio edytowane przez karolina78 ; 26-06-2011 o 22:29

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

A może OLEK PEN?

Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    A może OLEK PEN?
    Imho to najbardziej optymalny wybór, ale na tym forum to nie przejdzie.
    Tu trzeba mieć Rebela na szyi i pstrykać nim fotki do jakich został stworzony... PEN.
    Imho warto zaznaczyć (przy małym dziecku), że najlepiej kupić trzecią (nadchodzącą) generację PENów: P3, PL3 lub mini PM1, z obiektywem 14-42 w wersji IIR.

eot
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ale za "świeżo upieczoną" nie dziękuj...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

IMHO najlepsza rada padła już w #12 poście, ja osobiście skłaniałbym się do opcji z babcią.
    Przy takim budżecie w Canona się nie pakuj, Nikon może zaoferować więcej.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wysłałam właśnie połowica do sklepu po Eosa 550D. Trzymajcie kciuki

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Sprytne posunięcie jak coś (odpukać) ulegnie usterce zawsze możesz powiedzieć: "jak wybierałeś - to ciebie już nie można samego po cokolwiek puścić? "

Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów