Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 107

Wątek: Matka Polka prosi o pomoc. Help!

Awatar Hellborn
    Miasto
    prawie Wrocław

Domyślnie

He he, jak mi pani za mojego 500D w MediaExpercie wyliczyła raty 0% to mi wyszło, że zamiast 2100 mam spłacić 3600 jestem nerwus i jak przyniosłem pani gazetkę promocyjną i poprosiłem grzecznie o ofertę 0% z gazetki (gdyby nie żona to bym chyba pozabijał )to pani mi powiedziała, że tylko taką ma dla mnie propozycję.

Słuchaj, bez torby i dupereli aparata też robi zdjęcia, tzn. mój na przykład przez miesiąc robił bez problemu (karta 4GB i nic więcej) więc myślę że Twój też porobi.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Może 17-85 z Usm? I jak coś zostanie w zależności od body to może lampę?(nissin)
    akurat polecasz jeden z bardziej kiepskich obiektywów... to już 17-55 IS jest lepszy a lampa nissin... jakakolwiek to również badziew. Lepszy używany stary canon albo metz niż nowy nissin.

Cytat Zamieszczone przez karolina78 Zobacz posta
    Właśnie (po kilku godzinach grzebania w necie) namierzyłam promocję w MediaExpert: Eos 550D kit za 2599 zł (raty 0%). Nęcące
    ja bym się na ME nie napalał na te raty. Inna sprawa... jeżeli faktycznie będzie taka cena za 550D to możesz zaszaleć ale jak będzie wyższa to lepiej 500D - różnicy nei zauważysz a po co przepłacać. Zamiast KITa z czasem kupisz sobie tamrona 18-270 czy jakoś tak i będziesz miała uniwersalne szkło bez ywmieniania.

Co do czyszczenia to nie martw się na zapas. Ja mam aparat od 3 lat i nie czyściłęm matrycy a szkła wymieniam często. Czyszczenie matrycy które robią nowsze canony spokojnie wystarcza
    Ostatnio edytowane przez Bart3k ; 26-06-2011 o 20:24 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pabianice

Domyślnie

Właśnie (po kilku godzinach grzebania w necie) namierzyłam promocję w MediaExpert: Eos 550D kit za 2599 zł (raty 0%). Nęcące

Niestety nie ma torby i innych dupereli - nie wiem nawet jakich i nie chcę wiedzieć, co by się nie zniechęcać...

I jeszcze wam powiem, że mnie zmroziło, jak przeczytałam o czyszczeniu lustrzanki... :/ masakra jakaś. Babciną porcelanę tylko tak polerować trzeba

Wiem, że już to robiłam ale zrobię raz jeszcze, bo trudno Was przecenić - strasznie koleżeńscy z Was faceci - a tyle się gada o solidarności jajników
    DZIĘKUJĘ!!!

Aha! I edit jeszcze! Bardzo mi się podoba to podejście:

O to, to właśnie! Mam tak samo!

przykro mi to mówić ale nie wiem jak bardzo jasne szkło bym miał podpięte to z lampą dopiero zobaczyłem jak śliczne mogą być fotografie.Nie mam tutaj na myśli walenia kukułką wprost w oczy lecz odbijanie światła od ścian czy sufitu
    mało tego dorosłego możemy poprosić aby się nie ruszał przez chwilę a dziecko <mam w podobnym wieku> nie usiedzi nawet chwilki.mowa o pstrykach we wnętrzach bo na wolnym powietrzu w pełnym blasku słońca wystarcza zwykły KIT.poprostu dość duży % fotek miałem poruszonych robionych bez lampy.I taka jest prawda .
    Kup 550D lub 600D do tego kit i jakaś lampa z obrotową głowicą <palnikiem>
    z czasem jak fundusze pozwolą kupisz lepsze szkiełko jaśniejsze.
    lub .... nikon D5100 też bardzo dobry aparat ale pamiętaj wbrew pozorom
    lampa podpięta pod aparat to coś czego nie zastąpisz włączeniem lampki na biurku bo nie doswietla ci dzieciaka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

I jeszcze wam powiem, że mnie zmroziło, jak przeczytałam o czyszczeniu lustrzanki... :/ masakra jakaś. Babciną porcelanę tylko tak polerować trzeba
    Tym bym się nie przejmował. To nie jest problem, którym wato sobie zaprzątać głowę. Zresztą dajesz to do serwisu i masz z głowy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A póki co pstrykam takie zdjęcia małpą:
    więc się nie dziwcie, że to co linkowałam mi się podoba
    tej, no sorry, ale ten dedykowany wątek, który podałem wcześniej, przeczytałaś??

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=16535

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    gdybym przy robieniu jemu zdjęcia miał lecieć po lampę, zmieniać szkło czy coś w tym stylu. To miałbym g.. a nie zdjęcia syna z dzieciństwa.
    w domu aparat zawsze leży (i się kurzy lub nie - ale na pewno nie leży w szafie czy w torbie) z zapiętym właściwym szkłem "dziecięcym" (50/1.4 albo 28/1.8 ewentualnie 85/1.8), najlepiej bez paska (w akcjach domowych pasek zawsze przeszkadza) z lampą lub bez (wtedy tylko ISO odpowiednio zmieniamy) i czeka, czeka, czeka..... na właściwy moment!

a jeżeli ktoś powie "eee, tak to nie będę robić" to znaczy, że olewa najważniejszą zaletę lustrzanki: szybkość (!) i faktycznie lepiej, żeby pozostał przy kompakcie (albo komórce) i przy zdjęciach typu: "STÓJ! nie ruszaj się! mamusia robi zdjęcie! stój! jeszcze minuta albo dwie i aparat już nastawi ostrość! STÓJ!"

rany! nie opłaca się! lepiej dołożyć 398,- i masz najnowszy 600D z gibanym LCD i zdalnym sterowaniem lamp błyskowych. IMHO cechy nie do przecenienia. :grin:
    pozdro.,
    m.
    &#169; mxw | mm | deviant | portrety | fotoloader

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czekam, aż ktoś doradzi kupno "pełnej klaty" (używki, rzecz jasna) i do niej zestawu elek, kompletu lamp studyjnych sterowanych radiem, tła itd. Zaręczam, zdjęcia będą "śliczne", jak się zgrabnie wyraził przemko216

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    ...
    rany! nie opłaca się! lepiej dołożyć 398,- i masz najnowszy 600D z gibanym LCD i zdalnym sterowaniem lamp błyskowych. IMHO cechy nie do przecenienia. :grin:
    Właśnie, kluczowym słowem jest tu IMHO Młoda kobieta, świeżo upieczona matka, zaczynająca swoją fotograficzną przygodę. Zdalne sterowanie lampami błyskowymi jest nie do przecenienia, ale nie wszyscy używają. Natomiast 400zł na ulicy nie leży - nie wszyscy mają w nadmiarze, a o ile dobrze pamiętam, koleżanka (założycielka wątku) określiła swoje oczekiwania finansowe.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    akurat polecasz jeden z bardziej kiepskich obiektywów... to już 17-55 IS jest lepszy a lampa nissin... jakakolwiek to również badziew. Lepszy używany stary canon albo metz niż nowy nissin.
    No 17-55 na pewno jest lepszy...:P tylko popatrz na cenę Jakość jest wystarczająca, tym bardziej ze Pani mama pixelów oglądać nie będzie.. a z lampą, no cóż tej nie miałem ale ludzie pisza o niej całkiem dobrze

Domyślnie

jeśli 90% poświęcisz dla dzieciaka to ja bym ci polecił 500D + 50/f 1.8 + kit (18-55 IS)
    a dlaczego:
    500d to najtańsza alternatywa canona z nagrywaniem HD (dla dzieciaka nagrać jak raczkuje czy się ślini bezcenne) a i zdjęcia piękne porobisz
    50 1.8f - piękne portrety i rozmazanie tła (dzieci na tym szkle są cudne robiłem to wiem)
    18-55 IS szeroki kąt zawsze się przydaje (np dasz komuś na chrzcinach w kościele to pstryknie kilka fotek, ja miałem tylko 50 i nogi ucinałem )
    do 2500 powinnas się zmieścić (może 100 dopłacić) a na początek to jest idealny zestaw

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mxw, masz na myśli te 80 stron? Taa... machnęłam przy kilku podejściach :P
    A tak poważnie jestem w trakcie i na własne nieszczęście od końca zaczęłam - cudne zdjęcia!

Napisałam Wam, że chcę NA RATY - ale takie raty 0% - a nie raty + prowizja + ubezpieczenie, itd. dlatego szukam w sieciówkach. Za gotówkę nie kupię, bo jej nie mam

Aktualnie 500D na raty niet, dlatego 550 D wybrałam (wybrałam???).
    Obiektywy będę kupować z czasem, jeśli opanuje manual - bo ja do tej pory tylko wybierałam: "chmurka" albo "pejzaż" :P

jacku - dziękuję za młodą kobietę Niegodnam
    Ostatnio edytowane przez karolina78 ; 26-06-2011 o 22:29

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów