Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 107

Wątek: Matka Polka prosi o pomoc. Help!

Domyślnie

Przemysl tez faktycznie Pentaxa (wiem co mowie bo przez 3 lata uzywalem K10d),
    ma bardzo dobry stosunek jakosc/cena,
    kitowy obiektyw uchodzacy za jeden z najlepszych kitow na rynku (faktycznie calkiem niezle szklo)
    masz tez mozliwosc eksperymentowania ze wszystkimi szklami manualnymi jakie maja bagnet pentaxa lub m42 (przejsciowka ok 30zl, a masz potwierdzenie ostrosci i pomiar swiatla)
    maja tez bardzo fajne forum

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Obejrzałam dzisiaj obydwa aparaty na żywo, sprzedawca wiedział mniej niż ja - zapytałam o body i zbladł Podać mu adres waszego forum?
    Nie widzę na pierwszy rzut oka żadnej róznicy - wszystko ergonomiczne i zblizone (w canonie 500 d i nikonie 3100). Kupię najprawdopodobniej eosa 500 d, ale chciałby inny niż standardowy obiektyw, tylko jeszcze muszę się zdecydować jaki )
    Chyba babcia coś dołoży, bo w 2500 się nie zmieszczę
    Serdecznie wam dziękuję!

Domyślnie

jako zastepce kitowego obiektywu wez pod uwage Tamrona 17-50/2.8 (pierwsza wersja- bez VR jest sporo tansza)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A najlepiej 15-85 - w cenie na pewno się nie zmieścisz ale żałować nie będziesz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Af w tamronie przy biegającym dziecku może nie wyrobić.. Może 17-85 z Usm? I jak coś zostanie w zależności od body to może lampę?(nissin)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolina78 Zobacz posta

PS 1
    Dla mnie szczytem marzeń będzie zrobienie takich fotek:
    http://1.bp.blogspot.com/-_X1SZPPrgV.../3+collage.jpg

Hmm, IMO dwa gorne to w ogóle koszmar (ale o co chodzi i czemu służy???), lewe dolne : po kiego pół przepalonego nieba, za to dla odmiany prawe dolne z oberżniętą chmurą... No ale ja nie umiem robić zdjęć...

a może chodzi o coś takiego: http://imageshack.us/photo/my-images...zydlo0tc.jpg/?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Af w tamronie przy biegającym dziecku może nie wyrobić.. Może 17-85 z Usm? I jak coś zostanie w zależności od body to może lampę?(nissin)
    Zaczynałem od Tamrona 28-75/2,8. Wydaje się być ok
    Ostatnio edytowane przez maurycyj ; 26-06-2011 o 01:07 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A najlepiej 15-85 - w cenie na pewno się nie zmieścisz ale żałować nie będziesz .
    Potwierdzam, to dobry obiektyw. Ten zakres ogniskowych, będzie w sam raz. Jako tata-fotograf już prawie 4-ro latka mogę powiedzięć bierz z 500D - będziesz zadowolona.
    Pozdrawiam Rysiek

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Ja Ci karolina78 podobnie jak kilka tu osób proponuję 1100D + 18-55mm IS i 50mm 1.8.
    Fajny zestawik na początek, gdzie będziesz zadowolona. Serio

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Ciemność widzę, ciemność :-)
    AF ten słoik ma istotnie niezły ale co z tego, skoro w trudniejszych warunkach głupieje bo mu światła brakuje.
    No i jakość optyczna... w 18-55 IS jest z tym jednak lepiej.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak czytam o lampie (przecież jest w aparacie), przejsciówkach m42 i drogich szkłach to mi się słabo robi. Jak można komuś, kto kupuje pierwsze lustro, proponować zakup lampy??? Wszystkie Canony do 1600 iso dają b. przyzwoity obrazek.

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów