Koraf, czy ty mi ubliżasz? jeśli tak, to nie jestem świadoma
Dziękuję za wyczerpujące informacje. O to mi chodzi, bo robi się jasność!
Połowic chce kupić takie coś: Fujifilm FinePix HS20 EXR i wiecie, muszę mieć argumenty![]()
Koraf, czy ty mi ubliżasz? jeśli tak, to nie jestem świadoma
Dziękuję za wyczerpujące informacje. O to mi chodzi, bo robi się jasność!
Połowic chce kupić takie coś: Fujifilm FinePix HS20 EXR i wiecie, muszę mieć argumenty![]()
Lustro plus dwa szkła.
1. Nikon D3100
2. Nikkor 18-105 VR DX
3. Nikkor 35/1.8DX
Jak znajdziesz sponsora (babcie?) to baaardzo doradzam dołożyć i kupić D5100.
Ze względu na szkła (16-105, 35/1.8) polecam jakieś nowe Sony (z technologią SLT) - o to musisz zapytać na forum KKM czy Sony.
the silence is deafening
Jak Pentax to może czerwony?
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/pentax...-czerwony.html
Z ostaniej chwili...
Biały jest tańszy :P ale nie taki sexowny![]()
Ostatnio edytowane przez flankerp ; 24-06-2011 o 20:47 Powód: Automerged Doublepost
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
a ja zaproponowalbym ci cos zupelnie innego, mianowicie Sony DSC-R1. Najlepszy z wyprodukowanych kompaktow
Duża matryca i doskonaly obiektyw, mimo ze konstrukcja dosc leciwa to nadal dajaca duuuze mozliwosci ( i w dodatku 2x tansza niz zakladany budzet)
Jak ten aparat zacznie cie ograniczac (nie predko) to rozejzysz sie za lustrem (juz bardziej swiadomie)
IMHO tylko i wyłącznie EOS 1100D - ewentualnie (jeżeli środki pozwolą) - 600D.
na początek z kitowym obiektywem 18-55 wystarczy - ewentualnie - plus 50/1.8.
a następnie lektura tego wątku:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=16535
pozdro.,
m.
Ładne...takie damskie...dobierz sobie pod kolor torebki![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Używane: Canon 350D + lampa Canon 420EX
Wydasz maksymalnie 1500 zł.
Bez problemu znajdziesz sklep, który sprzedaje takie używane cuda na raty i z półroczną gwarancją.
Po pół roku fotografowania stwierdzisz, że to Ci spokojnie wystarczy (najprawdopodobniej) lub pójdziesz dalej, tylko wtedy będziesz już wiedziała co dokładnie Ci jest potrzebne.
Polecam bardzo na początek - jakieś dwa tygodnie temu kupiłem takie coś siostrze z małym dzieckiem. Przesiadła się z jakiejś beznadziejnej, drogiej małpki Sony. Obecnie jest WNIEBOWZIĘTA!![]()
Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 24-06-2011 o 21:19