Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: NIK Software dla CS5 x64bit

Domyślnie NIK Software dla CS5 x64bit

Witam. Teoretycznie istnieje NIK Sotfware na platformę 64bitową. Jednak po zainstalowaniu w trakcie włączania się CS5 wyskakuje błąd w momencie ładowania pluginów NIKa. Na jakimś forum anglojęzycznym przeczytałem, że inni też tak mają, ale rozwiązania nie znają. Gdzieś też przeczytałem, że po prostu trzeba zainstalować sobie pod fotoszopę w wersji 32bitowej NIK również w wersji 32bitowej. Tak też zrobiłem, jednak CS5 działa wtedy niepoprawnie: załącza się ładując pluginy NIKa jednakże nie da się nic zrobić w fotoszopie bo wszystkie funkcje są nieaktywne. Nawet się już nie da wyłączyć fotoszopy krzyżykiem w górnym rogu, tylko pozostaje alt ctrl del.

Czy ktoś zna rozwiązanie dla tego problemu? rozumiem, że NIK będzie musiał poprawić wersję 64bitową i tyle. Ale żeby chociaż wersja 32bitowa działała...

zaraz oszaleję
    dodam że mam Windows7.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nasedo Zobacz posta
    Ale żeby chociaż wersja 32bitowa działała...

zaraz oszaleję
    dodam że mam Windows7.
    Mi wersja 32bitowa działa na CS4 (Win7 Home Premium 64bit), tylko musisz odpalić i PSa w 32bitowej wersji.
    Powinien być pod ścieżką: C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop (...) - dalej sobie poradzisz
    Dla porównania wersja 64bitowa jest pod ścieżką "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop(...) .

Domyślnie

Dzięki. Z instalacją sobie poradzę. Grunt, żeby się zainstalowało

Czyli zachęciłeś mnie do ściągnięcia i zainstalowania CS4. To jest bez sensu, bo nie po to kupiłem wypasiony komputer... no ale trudno Zobaczymy czy da to chociaż skutek działania, dam znać.

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Mojemu znajomemu NIK działa też na wersji CS5 64bit.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nasedo Zobacz posta
    Czyli zachęciłeś mnie do ściągnięcia i zainstalowania CS4.
    No nie o to mi chodziło. Daj po prostu znać, czy na pewno odpalasz 32bitową wersję CS5 z podanej adekwatnej ścieżki (Program Files x86 a nie samo Program Files). Dopiero jeśli jesteś pewien, że na pewno odpalasz 32bitowego CS5 z 32bitowym Nik Software to możesz próbować jednak z inną wersją PSa.

Domyślnie

Na 90% to jakiś problem konfliktu sprzęt-oprogramowanie (lub jakieś zabezpieczenie przed używaniem pirackiego NIKa). Porada pewnie najbardziej geekowska jaka może być, ale... próbowałeś zainstalować wszystko (łącznie z Windowsem) od nowa, na czysto?

U mnie NIK działa bez problemu na w PS CS6 64 bitowym, WINDOWS7 oczywiście.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    w PS CS6
    Wyszedł już?

Domyślnie

5.5 szostki jescze nie ma

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

potwierdzam na win 7 i cs5 64 bit działa cały pakiet nik sotware

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tylko że otwieranie wersji 32bit przy korzystaniu z 64bit to troszkę nie bardzo... U mnie na 64bit działa wszystko w porządku (wersje 64bitowe).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów