Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Pomoc w wyborze obiektywu

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elvi Zobacz posta
    Dziobolek z całym szacunkiem ale nie wiem czy korzystałeś kiedykolwiek z Sigmy 17-70
    Uważam że w tym modelu AF jest bardzo himeryczny. Lepiej już kupić Tamrona 17-50
    Nie wiem jak dziobolek, ja miałem przyjemność korzystania i z sigmy 17-70 (tej wersji starszej bez OS) i tamrona 17-50/2.8 (także z wersji starszej) i jakoś problemów z AF nie stwierdziłem. Chimeryczności AF w sigmie też nie było dane mi zaznać, zdaje się nawet że ten z tamrona był nawet słabszy - ale tak autorytatywnie bym już tego nie ujął.

Podsumowując: oba modele to bardzo udane konstrukcje.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKODEMUS Zobacz posta
    no to fajnie wbiłeś mi gwoździa z ta 85-tką wcześniej myslałem o 50 f1.8(jakość/cena) lub 60 f2.8 (portret/macro)
    IMO jak kupisz tamrona 17-50, to kupowanie 50/1,8 ma znacznie mniejszy sens/o ile wogóle ma/ niż 85/1,8. Możesz też kupić najpierw 100/2,8Macro USM

Awatar NIKODEMUS
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

tu masz całkowitą rację co do 50-ki,na razie poprzestanę na 17-50 i powoli zacznę odkładać fundusze na kolejne szkło. dzięki.pozdrawiam

Domyślnie

nio i w końcu się zdecydowałem i kupiłem tamrona 90 f2.8 makro muszę powiedzieć że po kilku chwilach z nim zacząłem doceniać funkcję IS OS ale za to będzie więcej zabawy z nim bo naprawdę trza się z nim napracować by zrobić ostre zdjęcie jakiemuś bardzo malutkiemu robaczkowi masakra i tu duży ukłon i szacunek dla osób które robią takie fantastyczne zdjęcia makro mam nadzieję że kiedyś chociaż będę w połowie taki dobry jak oni jak coś to jestem otwarty na jakieś podpowiedzi

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKODEMUS Zobacz posta
    hhm to ja sie podepne do temu ja mam dylemt pomiedzy
    c 17-55 f 2.8 IS
    c 15-85 f 3.5-5.6 IS
    c 24-105 f4 IS L
    c 28-70 f 2.8 L
    jakies opinie o tych szklach prosze bo nie sugeruje sie optycznymi :-)
    ja bym brał 28-70 - starszy brat 24-70 tyle że bez uszczelnień. Testy (nie na optyczne) wykazują, że jest równie ostry co 24-70.

Czy ja wiem, czy 28 mm to tak wąsko. Obecnie mam 24 L i dla mnie tam wąsko nie jest, w niektórych sytuacjach aż za szeroko

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów