Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Pomoc w wyborze obiektywu

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    to może kolega luknie tam na te sample ??
    Dzękuje za pomoc drugim razem bede bardziej wytrwały

Domyślnie

a C 100 f2.8 makro bez is tzn da sie nim np. zrobić nie poruszone zdjęcie z ręki czy lepiej dołożyć do wersji L z is ?

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kruliczekvip Zobacz posta
    a C 100 f2.8 makro bez is tzn da sie nim np. zrobić nie poruszone zdjęcie z ręki czy lepiej dołożyć do wersji L z is ?
    Nie no co ty ! Jasne że nie da się zrobić nieporuszonych ! Dopóki nie było ISa to ludzie poruszone zdjęcia robili
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Przy odpowiednim czasie da się

Domyślnie

suluf a kolega tak wszystko odrazu wiedział alfa i omega rozumie, pytałem bo kiedyś bawiłem się c 70-300 bez i na 300 bez statywu było ciężko zrobić nie poruszone .
    Dzisiaj bawiłem się C 100 f2.8 i C 100 f2.8 L IS i powiem ze po chwili zabawy widać przewagę nad elką tylko szkoda trochę kasy ta pierwsza kosztuje 1800 zł a druga 3200 zł mam jeszcze do wyboru tamrona 90 f2.8 makro może ktoś się wypowiedzieć na temat tego szkiełka ??

Domyślnie

suluf a kolega tak wszystko odrazu wiedział alfa i omega rozumie, pytałem bo kiedyś bawiłem się c 70-300 bez i na 300 bez statywu było ciężko zrobić nie poruszone .
    Na cropie musiałbyś użyć 1/500s i wzwyż zeby bez statywu na 300mm mieć nieporuszone zdjęcie - tak według teorii...

A co do tele - ja ze swojej strony moge polecić Canon'a 70-210 3.5-4.5. Podobno starszy brat eLki, podobno optycznie zbliżone, różnice głownie w lepszej obudowie i pracy pod światło... po użytkowaniu jestem skłonny w te "podobno" uwierzyć ;]
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Dopiero zaczyna Awatar PNC
    Miasto
    Sosnowiec/Rotterdam

Domyślnie

Ludzie to jednak leniwi są.
    A wystarczyło przeczytać najprostszy poradnik "jak poradzić sobie z fizyką i drżeniem własnych rąk w fotografii".
    A potem marudzą że obiektywy drogie. Kupujcie wszyscy te droższe, ze stabilizacją, bo nie chce wam się teorii poczytać. LOL.

Dzisiaj bawiłem się C 100 f2.8 i C 100 f2.8 L IS i powiem ze po chwili zabawy widać przewagę nad elką
    poprawka chciałem napisać przewagę Elki
    jaką przewagę? W czym ta przewaga ma się niby objawiać? :-?
    Ostatnio edytowane przez PNC ; 25-06-2011 o 19:34

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PNC Zobacz posta
    ...jaką przewagę? W czym ta przewaga ma się niby objawiać? :-?
    Wystarczy poczytać, np. tutaj - http://www.optyczne.pl/175.11-Test_o...sumowanie.html

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

poprawka chciałem napisać przewagę Elki

Dopiero zaczyna Awatar PNC
    Miasto
    Sosnowiec/Rotterdam

Domyślnie

ale co tutaj czytać? Nie rozumiem? Co mnie interesuje jakiś portal, na którym robi się subiektywne testy obiektywów?
    Fotografuję już trzynasty rok, od kilku lat zawodowo i nigdy nie potrzebowałem czytać jakichkolwiek bzdur o obiektywach, miałem już co najmniej tonę sprzętu. Jak kupuję to wiem co potrzebuję. Jak idę po masło to nie szukam po internecie testów masła, tylko biorę to dobre.

Skoro mowa o jakichś odczuciach dotyczących przewagi jednego obiektywu nad drugim (obydwa o tych samych parametrach z tą różnicą że jeden posiada stabilizację) to interesuje mnie w czym ta przewaga się objawia dla użytkownika, a nie na jakimś debilnym portalu, który zresztą nie raz udowodnił, że bardzo wybiórczo traktuje różne sprzęty, różnych marek a testy sprzętu nawet tej samej marki są warte tyle co przysłowiowe "o dupę roztrzaść".
    Ostatnio edytowane przez PNC ; 25-06-2011 o 22:07

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów