Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Dostępność canona 35mm 1.4

Uzależniony

Domyślnie

koncert życzeń trudny do urzeczywistnienia, zwłaszcza w czasach, gdy wszystko drożeje. doświadczenie podpowiada wyraźnie, że nowsze wersje pojawiają się w znacznie wyższych cenach a stara nie zaczyna tanieć tylko po prostu znika. Nikt nie sprzeda świetnej używki za 3.5k skoro za nówkę w wersji II trzeba będzie dać ze 6-7 tysięcy... a od 1.VII w DE znów podwyżka na szkła

Zablokowany

Domyślnie

Podlacze sie do pytania bo chcialam kupic sobie to szklo jako uzupelnienie manualnych Zeissow.
    Jaki jest rozrzut tych 35-tek jesli chodzi o ostrosc i FF/BF? Chcialam kupic ja w EuroRtvAgd bo akurat jest dostepna.

Zablokowany

Domyślnie

Jak wszystkim wiadomo sprzęt canona nie nadaje się do fotografowania.
    A na poważnie to kupiłem pierwszy lepszy obiektyw 35mm i nie miałem problemu z mydłem BF/FF.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanzas Zobacz posta
    Podlacze sie do pytania bo chcialam kupic sobie to szklo jako uzupelnienie manualnych Zeissow.
    Jaki jest rozrzut tych 35-tek jesli chodzi o ostrosc i FF/BF? Chcialam kupic ja w EuroRtvAgd bo akurat jest dostepna.

Ja szczerze pisząc, nie wierzę w ten mityczny "rozrzut" jakości obiektywów klasy Luxury.Problemy jakościowe raczej wynikaja z wielu innych przyczyn leżacych po stronie użytkownika ,body, a najczęściej z wyindukowanych przez siebie oczekiwań, wiecznego rozpatrywania"czy to się opłaci","czy dziś bym kupił taniej" "kolega ma takie dobre foty bo ma lepsze szkło" itp.
    [Oczywiście pomijam szkła które zostały uszkodzone.]Przez moje ręce przeszła całkiem pokażna ilość obiektywów i ani jeden nie zmienił powyższej opinii.
    Nie wybieram, kupuję ze sprawdzonych żródeł po standardowych cenach.
    Gdybym miał zastrzeżenia do kupionego szkła reklamowałbym i na pewno uzyskałbym satysfakcjonującą pomoc.
    Jeśli sprzedaję to również albo zawodowym sprawdzonym sprzedawcom,albo znajomym fotografom.
    To dało mi przez pół wieku komfort psychiczny i brak problemów,a nie wątpię że i średnio najtańsze zakupy.
    Gdyby porównać dwie łyżeczki od herbaty z tego samego kompletu też byśmy znależli małe róznice,Czy w smaku herbaty mieszanej tymi łyżeczkami też?
    Czy przeglądając nasze zdjęcia naprawdę "z ręką na sercu" powiemy:byłyby świetne gdyby nie ten obiektyw?
    Znakomita większośc zdjęć które zachwycają mnie ,ludzie zrobili przeciętnymi lub słabymi szkłami.Często sa kiepskie technicznie.I co? Zachwycają.

Kup to szkło i nie psuj sobie radości myśleniem o powyższym.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 27-12-2011 o 23:54

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G11 Zobacz posta
    Jak wszystkim wiadomo sprzęt canona nie nadaje się do fotografowania.
    A na poważnie to kupiłem pierwszy lepszy obiektyw 35mm i nie miałem problemu z mydłem BF/FF.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Red face :)

Kiedyś kolega z tego forum kupując mojego 35/1.4 dopatrzył się półmilimetrowego front focusa na 1.4 ))) Dziwne, że ja go nigdy nie widziałem, ale cóż - nie jestem aptekarzem

Zablokowany

Domyślnie

Jak on to zmierzył???

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Po wprowadzeniu wersji II moim zdaniem cena starej wersji utrzyma się na poziomie 3500 zł. Nówka zapewne na początku około 6500 zł, co nie zmienia faktu, że dla ślubniaków to w większości must have. W I wersji nie brakuje ostrości na f/1.4, ale można by poprawić abberację
    Pozdrawiam, Krzysztof

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Po przeanalizowaniu wszelkich za i przeciw trzydziestka piatka nadal jest moim marzeniem
    Zatem bede zamienial z mala doplata swojego 24-70 i chce sprawic sobie 35 L ! O ! Na 24 mnie lekko nie stac wiec owy obiektywik bedzie mrauu Trzeba sie spieszyc, rynek sie kurczy ...

Zablokowany

Domyślnie

@KrzysiekT, wydaje mi sie,ze 35L w cenie 3,5k to raczej nigdy nie bedzie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów