Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Wątek: Pentax Q

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Pentax zamiast zrobić cyfrową replikę miniaturowej lustrzanki http://www.submin.com/110/manuals/pe..._slr_06611.htm , która pewnie była nieporozumieniem w swoich czasach, teraz mogłaby być ciekawym graczem na rynku, alternatywą dla bezlusterkowców. A tak jak jest powstanie kolejna efemeryda w tysiącu kolorów opakowania.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Poduszka - doceniam Twoje zaangażowanie w niesienie oświaty na forum ale prosimy o argumenty - nie wycieczki osobiste.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-06-2011 o 16:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

krytykujecie aparat z inność, za to ,ze nie jest nexopodobny. Gdy był by to kompakt jak każdy inny nie naraził by się i jego wejście na rynek nie odbiło by się szerokim echem.Rozumowanie jest trudne. Odsylam cie do tego co wcześniej napisałem.
    Ma wymienne obiektywy.-wada. matryca-jej wielkość to wada.Cena jest zawsze wada,ale krytyka innowacyjnego podejścia do rynku kompaktów jest niczym nieuzasadniona, jeżeli możesz sobie kupić k5 z 70mm 2,4 limited i będziesz miał świetne kompaktowe rozmiary, jakich ci nikt nie zapewni w tej kubaturze sprzętu jak i takiej jakość,mieli byście prawo krytykować,gdy by pentax nie miał takich puszek jak k-r k-5, 645d. Oraz świetnych optycznie szkieł a to co miał by do podania jako flagowiec było TymQ. On nie będzie robił gorszych fotek od leica C-lux, czy medion-a lub casio.Poza tym burza w szklance wody bo to kompakt i to jest argument. Jesli tego nie dostrzegasz, wyłącz na chwile tryb seryjny...To zmienia czasem wiele.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poduszka Zobacz posta
    krytykujecie aparat z inność,
    Nie wiem jacy "Wy" krytykujecie? Nie wiem po prostu do kogo odnosi się Twoja wypowiedź - tu nie ma żadnej zbiorowości.
    Ja widzę różne opinie osób do których mają prawo - chyba zgodzisz się że ludziom może się coś nie podobać? Od tego jest forum żeby wyrazić róże opinie. Jeśli uważasz, że ktoś nie ma racji to odnieś się proszę (po raz wtóry) merytorycznie w czym się kto myli.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Gdy był by to kompakt jak każdy inny nie naraził by się i jego wejście na rynek nie odbiło by się szerokim echem.Rozumowanie jest trudne. ale krytyka innowacyjnego podejścia do rynku kompaktów jest niczym nieuzasadniona, Poza tym burza w szklance wody bo to kompakt i to jest argument.
    Czy nie uzasadniona? Kompakt powiadasz, OK?

Koleżanka_1: ma S5 IS
    Paweł, chcę aparat, który pokaże mi zielony kwadracik SZYBCIEĆi będzie robił ostre zdjęcia. 1200-1500.

Koleżanka_2: ma staaary, ale jary kompakt Sony, ztcp w nazwie jest W
    generalnie po długich rozmowach nt. jakości fotek względem ceny/ergonomii (i mniej ceny) kupuje D5100 (18-105VR, 35/1.8)

Imho Q jest nie wiadomo dla kogo.

Sensor: wymięka z S90/5, LX3/5 czy Króla - XZ1. warunek: lepsze fotki (ostre, nierozmazane) nie został spełniony.

Wymienne szkła: i jedna i druga koleżanka (imho ładnie reprezentują target) chcą 1) zuma, 2) ładnych fotek wewnątrz. Obie nie chcą kilku szkieł, druga z oporem przyjmuje wiadomość, że 35/1.8DX na D5100 to poezja i gietrzy zrobi wszystko by je kupiła

Cena: bez komentarza.

Rozmiar: najmniejszy i w ogóle i w szczególe. Imho kupiłbym kobiecie GF3 czy nowego mini PEN'a. Trzeba zastrzec jednak, że - przynajmniej ja - nie wiem, co w Powershota wpakował Canon (odpowiedź na X100); plotka mówi o "dużym" CMOSie.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 27-06-2011 o 14:20
    the silence is deafening

Coś już napisał Awatar Manfred

Domyślnie

Gdyby to Q kosztowalo 80$, kupilbym to do zabawy z cs i d-mount

Domyślnie

konkretnie wszystkich korytkowy ,których opinie są negatywne. W przybliżeniu miesza się na tej matrycy ,co ja ten pentax posiada i nie tylko on a w nim jest strasznie krytykowana.Nie na tym poziomie co inni posiadacze tej wielkości sensoruu. Tak , to widzę a widzie co czytam. A co do pani a i pani b z speculum gietrzy- to jest ten target , amatorzy. kiedyś przyjdzie ktoś do ciebie i zapyta na co wymienić pentaxa Q. Ciekaw jestem co mu polecisz. Myślę , ze ta puszka otwiera ten system a nie jest jedynie słusznym kanonem i będzie Q system ale troszkę inny, później...tak jak następca d300 będzie później...lub dobitniej. pamiętacie K7...Q równie szybko się zmieni.

Prosimy o przestrzeganie punktu 6. regulaminu forum
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-06-2011 o 18:06

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

kiedyś przyjdzie ktoś do ciebie i zapyta na co wymienić pentaxa Q. Ciekaw jestem co mu polecisz.
    Dzisiaj? Kontr pytanie: chcesz kręcić filmiki? Tak - LX5, Nie - XZ-1.
    Obydwa kobitka może wrzucić w torebkę i nie poczuje ich wagi. Obydwa z super skutecznym iAUTO. Piszę na podstawie i LX3 i E-PL1.

Poduszka: imho nikt z targetu (pani a i b) nie da na upgrade (komplet) $800. Pani B jest poniekąd wyjątkiem, ale i tak mooocno tłumaczę siłę 35/1.8DX.

Ciekawe na ile Pentax wyceni swojego bezlusterkowca w apsc
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Hmmm Nexa z 16mm można było kupić za 999zł, 16mm prosto z pudła sprzedajemy za 900zł i mamy za 100zł body z apsc do którego podpinamy swoje posiadane m42 czy zabawkowe smeny itp wynalazki

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Do Pana "olkowego" prośba - reklamę "jedynie słusznego systemu" proszę robić we właściwym wątku - ten jest o Pentaxie. Wpis poszedł do śmieci.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-07-2011 o 15:41
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów