Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [itf] fotki z Turcji

itf
    Guest

Domyślnie [itf] fotki z Turcji

Witam,

poniżej kilka fotek z pobytu w Turcji. Uwagi mile widziane

1.

2.

3.

4.

Poniżej jama do palenia fajki wodnej. Fotki nie robione żadnymi fitrami ani efektami.

5.

6.
    Ostatnio edytowane przez itf ; 22-06-2011 o 11:49

itf
    Guest

Domyślnie

Niestety brak możliwości edycji postów spowodował, że wpadły nie te zdjęcia co chciałem. A więc jeszcze raz wrzucam fotki pieczary. Nie chodzi mi tutaj o stronę artystyczną tylko o przedstawienie niesamowitych kolorków które tam panowały.

5.

6.

itf
    Guest

Domyślnie

No to jeszcze kilka ...

7.

8.

9.

10.

11.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jak w tytule - fotki. Gdyby nie ostatnie zdjęcie, nikt by nie pomyślał, że w ogóle z Turcji. Niemniej pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

bardzo przecietne zdjecia
    gdyby nie fakt, ze bylem w turcji to chcac dowiedziec sie jak ten kraj wyglada z twoich zdjec nie mialbym zielonego pojecia.
    gdzie widoki pustyn?
    gdzie kapadocja albo jakas inne egzotyczne miejsce?
    gdzie streetphoto?
    gdzie jakies zabytki, meczety lub stare budowle ktorych w turcji cala masa?
    ze zdjec wynika, ze swoje fotograficzne tematy znalazles w hotelu i najblizszym otoczeniu.
    pokaz jakies zdjecia z wycieczek fakultatywnych, moze bedzie bardziej krajobrazowo..
    next time kadruj szerzej, bo imho detale tylko uzupelniaja fotograficzna wycieczke po jakims kraju.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no tak. wiele przed tobą. robić zdjęcia masz czym. gorzej ze zdjęciami. Właściwie to tylko 10 na chwile zwróciła moją uwagę. Próbuj dalej, natenczas jeszcze nic ciekawego.

golek
    5dmkII, 17-40/4 24-105/4 70-300/L 50/1,8

zdjęcia i blog: http://pawel.goleman.pl/

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Tym bardziej, że Turcja bardzo fotogeniczna bywa. Tak się jakoś złożyło, że poza mną wszyscy w wypowiadający się w tym wątku użytkują 5d2. Ja wciąż korzystam z 33v + chrome i rzadko skanuję, lecz w Turcji ostatni raz byłem jesienią i osobiście swoje zdjęcia z Istambułu oceniam dobrze. Turków fotografuje się dość łatwo (jak na Arabów), z odmową trzeba się oczywiście liczyć, lecz nie jest to taka dajmy na to Mauretania. Co prawda po hotelach nie jeżdżę, a całe moje wyjazdy to jedna wielka improwizowana 'wycieczka fakultatywna', lecz nawet z motywów, które przedstawiłeś dałoby się wyciągnąć więcej moim zdaniem.

Nie zrażaj się, bo nie ma powodu; jak ktoś zauważył, masz czym fotografować, więc przed kolejnym wypadem potrenuj. Za Golkiem - 10 jako jedyna przyciągnęła uwagę na dłużej, choć byłaby zapewne efektowniejsza, gdybyś zaprezentował na niej lokalny koloryt i tubylców złapanych w ten kadr, a nie sziszę w hotelowym barze.

pozdrawiam!

itf
    Guest

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za rady, bo wlasnie tego oczekuje jako nie dosc ze poczatkujacy to jeszcze amator Zdaje sobie sprawe, ze duzo pracy przede mna i dlatego wszelkie rady i wytykanie bledow mile widziane.

Uprawnienia umieszczania postów