Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: problem z canonem 17-85 IS

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Wielkie dzięki na pewno skorzystam

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podepnę się pod ten post gdyż nie mogę znaleźć innego chyba kiepsko szukam.
    Mam wyżej wymieniony obiektyw i zaciął się on na pierścieniu zmiany ogniskowej.
    Wiem, że jest to standardowa przypadłość tych obiektywów (oprócz taśmy opisanej wcześniej)
    Coś w środku blokuje korpus i nie da się zmienić ogniskowej na wyższą niż 24mm.... czyli mam od 17 do 24
    Poprosiłbym o link do strony jak go rozebrać, już mi się częściowo udało (za pomocą filmików z youtube). Niestety na filmie nie mogę dostrzec co dalej odkręcić aby go odblokować.

będę bardzo wdzięczny
    Pozd.
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka

Domyślnie

Witam,
    ponieważ sam niedawno potrzebowałem znaleźć serwis dla C17-85 we Wrocławiu, uprzejmie donoszę, iż kiedyś polecany Fotoplastikon na Psich Budach nie ma części do C i odsyła do Warszawy, na Żytnią. Natomiast bez problemu przyjęto mi obiektyw do naprawy (tasiemka, zacinanie zooma) na Odrzańskiej.
    Pozdrawia uprzejmie Leopold

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wszystko wskazuje na wadliwe działanie flexa. Jednak naprawa tego obiektywu w autoryzowanych serwisach jest nieołacalna. Wymiana flexa to koszt ok 300-350zl za robociznę + ok 80zł cena flexa. Nowy obiektyw można nabyć za 650zl więc sam widzisz .
    Stąd na aukcjach często oferty tego szkla z uszkodzonym flexem za 200-250zł
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów