Elandril
Dzięki za uzupełnienie
Racja sprawdziłem dodatki biokomponentowe i faktycznie 5% w posce w standardowym ON, ale są też na niektórych stacjach b80- czyli 20% fame z tąd pomyłka, z tego co pamiętam orlen miał przez chwile b80 i tu źródło błęd.

A z tym że ON w Polsce jest ten sam wszędzie wiem z pierwszej ręki od kumpla który je przewozi zresztą o tym się mówi.

Ale nie zgodze się z temperaturami które podałeś.Może odpalisz nawet przy -20(ja mam grzałke w filtrze i grzane przed wtryskiem więc odpalę)ale nadal w zbirniku masz paliwo kóre gęstnieje i opory na pompie są znaczne bo nadal i dochodzi do szybszych zużyć tego elementu.
Także dla bezpieczeństwa już w okresie jesiennym gdy temp spada do 4*C odradzil bym jazdę na b100, no a mieszać można.

Z resztą wypowiedzi zgodzę się w 100%

Aha jeszcze taka uwaga.Spalanie bio daje zwiększoną (tzw. EGR lub AGR) w silniku który dopala owe związki tlenkow azotu.Ale co za tym idzie gromadzi nam sie więcej nagaru w kolektorze dolotowym.Chociaż i tak ludzie nie wiedza o tym i jeżdżą:P nawet nie czyszczą kolektora.

pan.kolega
szuler

porównałem silniki z palety bmw bo wyjściowo porównywałem do mojej jednostki która jest produkcją wlasnie tej firmy.

2,5 rozważałem przy 200koniach

a z tym 320d to dziwne bo jeździłem nim i nie mogłem uzyskać więcej jak 7,3l/100 w mieście, nawet jak się bardzo starałem

szuler jakie 2,5 pali ci 9-11l??