-
Kolekcjoner za krótko jeździsz by dostrzec wady tego paliwa.Ja dość długo to przerabiałem zresztą siedzę w silnikach nie od dzisiaj a pasjonuje się w szczególności silnikami o zapłonie samoczynnym.
Ile przejechałeś na bio? i jaki samochód?Ja testowałem biopaliwo w różnych warunkach i to co opisałem to doświadczenie moje jak i wiedza ksiażkowa - polecam ksiażeczkę pana Zygmunta Szlachta " Zasilanie silników wysokoprężnych paliwami rzepakowymi " bardzo fajnie opisane jest wszystko, wykresy,dane.Jako uzupełnienie a wlaściwie podstawę by zrozumieć wszytsko proszę zapoznać się również z wiadomościami zawartymi w książeczce: "sterowanie silników o zapłonie samoczynnym sygnowaną przez bosch'a" - wydawnictwo: WKŁ.
A no i ogólnie o paliwach: "Paliwa do silników o zapłonie samoczynnym" również wydawnictwo WKŁ
Po lekturach zrozumiesz czemu auto więcej pali
aha w roli jasnosci, nie neguję biopaliw ale różnica w cenie jest zbyt niska by mówić w superlatywach, zresztą i tak to co tankujemy na stacji to mieszanka z biokomponentem w stosunku 8:2(20%biokomponentów)
Uprawnienia umieszczania postów