to ja się wypowiem z punktu widzenia mechaniki i doświadczenia.
Po pierwsze: Biodiesel nie nadaje się do silników zasilanych szyna common rail i silników pracujacych przy wysokim cisnieniu wtrysku czyli mozna stosować owe paliwo w silnikach z wtryskową pompą rotacyjna wtryskiem pośrednim i wyryskiem bezpośrednim.Obecność turbo sprężarki - bez znaczenia.
Ze względu na lepkość nie nadaje się do układów wysoko ciśneiniowych gdyż nie są one w stanie rozpylić z niego mgiełki.Koncekwencją może być uszkodzenie precyzyjnego układu wtryskowego.
Kolejna wada to temperatura pracy.Opytmalna temperatura dla której trzeba by rozgrzać bio diesla to80*C zanim zostanie podany do pompy wtryskowej i na wtryski.chodzi tu o zmianę gęstości i szybkość zapłonu.
Tyle teorii - choć to nei wszystko.
Praktyka.
Trudniejszy zapłon z rana szczególnie po chłodnej nocy.
rodzaj dymu z rury - biały
zapach - mi śmierdzi spalonym kotletem schabowym
osiągi - ludzie twierdzą że większe, większe jest jedynie spalanie

Skutki uboczne - zbiera cały syf. Co za tym idzie szybciej wymieniamy filtr paliwa; przez zbieranie tego syfu może dojść do uszkodzenia pompy wtryskowej jeśli coś wydostanie się z filtra.

Może działać agresywnie na niektóre uszczelki w silniku.

Podsumowanie:
Jeśli producent w wykazie napisał że możesz jeździć to możesz jeśli nie to odradzam-tyczy sie nowszych samochodów.
Z samochodami starszymi jak opisałem wyżej możesz lać ale musisz sobie zadać pytanie na temat opłacalności70gr różnicy to dla mnie za mało by tankować bio diesel zważając na problemu rozruchowe(zalecam 2krotne grzanie świec wtedy silnik odpala bez drgawek - ale wiadomo świece szybciej się zużywają) no i spalanie które w przypadku mojego samochody wzrosło o ok0,7l dl tego dochodzi słaba dostępnosć na stacjach.