No jasne Marcin - ale przecież na samym wstępie napisałem, że jesteśmy w granicach błędu CMP. Z białymi LED-ami też było u mnie wyraźnie lepiej, niż na starym i1D2 - niemniej ciągle nie jest to ten poziom, co CMP. Mówię oczywiście o wizualnym odbiorze tego jak wyświetla ekran.
Dużym problemem jest natomiast to, że wszystkie korekty są wprowadzane przez profiler (dotyczy to zarówno ColorMunki, jak i i1Profiler) na poziomie vcgt w profilu ICC, a nie przynajmniej częściowo przez regulację obrazu w menu. Jakie to ma skutki - Tobie na pewno nie potrzeba tego tłumaczyć.
[QUOTE=czornyj;991279]Na chwilę obecną nie podoba mi się potencjalny brak wsparcia dla tych sensorów w innych profilerach - pozbawia to użytkowników szans na skorzystanie z dobrego rozwiązania przy sprzętowej kalibracji EIZO ColorNavigatorem, NEC Spectraview, czy basICColor display.
Ponoć nowy SpectraView Profiler (czy jak tam się dokładnie nazywa odmiana BasICColor) ma obsługiwać te nowe czujniki. Eizo pewnie też w końcu postara się o obsługę urządzeń.