Witam
Pytanie do użytkowników aparatu canon 5d2. Podczas zlecenia pracuje na karcie Kingston 32 gb (zielona). Podczas zrobienia około 1000 zdjęć na wyświetlaczu pojawia sie ERR 02 i aparat przestaje reagować. Na początku nie wiem co jest grane i probuje coś zrobić. Wyłańczam aparat. Pojawia sie info ze aparat probuje zapisac bedące w buforze zdjecia. Zapisuje 2 sztuki i wisi. Pomaga dopiero wyjęcie baterii. Uruchamiam i po zrobieniu kilku zdjęć mam znowu do samo. Zmieniam karte. Pod ręką mam jedynie starą ale jak do tej pory niezawodną 4 gb adata. Po zrobieniu 100 zdjęć znowu pojawia się komunikat ERR 02 i aparat przestaje reagować. Podobnie jak wcześniej wyłańczam ale dopiero wyjęcie baterii coś daje. Po włączeniu aparatu pojawia sie informacja że karta niesformatowana i czy sformatować. Ponieważ mam tam zdjęcia wkładam kolejną karte tym razem Pretec 8 gb. Problem pojawił sie po kilku zdjęciach .... tym raz po restarcie i komunikacie ze karta nieformatowana klikam aby sformatował ale aparat nie daje rady tego zrobić i krzyczy komunikat ERR 70.
Po powrocie do domu z wspomnianych kart zrzuciłem zdjecia ... nic nie utracilem oprócz zdjeć które były wówczas w buforze i zapisały sie uszkodzone. Do tej pory nie miałem takich problemów z kartami ani z aparatem. Po tych anomaliach zrobiłem update firmware z 2.0.7 do 2.0.9 jednak problem pojawia sie nadal .... przynajmniej na wspominanych kartach. Jedyne co mi przychodzi do głowy to padniete karty i zamierzam potestować sprzet na innych lepszych kartach jednak czy istnieje możliwość że trzy różne karty padły w tym samym czasie ??? a może to problem puszki ??? co sugerujecie ???