Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: laptop+monitor+stacja dokujaca?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

uzywam turiona 64 2ghz 1gb ramu, x700 128 (nie dzielona), wpinany roznie.. najczesciej w skalibrowany phlips 109p40

porownujac np do kompa z athlonem 64 3800+ x2 zblizona wydajnosc.
    Pracuje glownie na duzych plikach - wielowarstwowych (reklamy do gazet, foldery itp)
    Praca raczej bez problemowa..

Jedynie wyswietlacza z laptoka mozesz uzywac w tym zawodzie jako pulpit do narzedzi dla CS2 wiec nie kupuj 17 calowych matryc.. ewentualnie 15,4 panorame dobra dla divx i netu
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Coś już napisał

Domyślnie

Niskobudzetowe lapy, tzn. takie z matryca 15" i karta graficzna zintegrowana z plyta glowna najczesciej wyposazane sa tanie uklady graficzne, ktorych wydajnosc wystarcza jedynie do prostych zastosowan domowo-biurowych. Jakosc generowanego obrazu na monitorze crt bedzie adekwatna do ceny, jaka musisz zaplacic za lapa.

Druga, wyraznie drozsza grupa, sa lapy z grafika nie wszyta w plyte glowna.
    Testowalem kilka roznych ukladow i moim faworytem w tej klasie cenowej jest Radeon X700 z 128Mb wlasnego ramu. Wg mnie jest to znacznie lepsza karta od GeForce'ow 6200 itd., zwlaszcza pod wzgledem jakosci generowanego obrazu i wydajnosci.

Jezeli myslisz o obrobce plikow graficznych inwestuj w procesory 64-bitowe, Turion jest tutaj najlepszym wyborem, jezeli Twoj budzet nie przekracza ok. 4500 PLN.

Oczywiscie moc procka i osobnej karty graficznej przeklada sie na wydajnosc baterii - lap z Turionem i X700 pracuje wg mnie co najmniej 30-40% krocej, niz lap z karta wszyta w plyte i prockiem typu CeleronM.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argento
    Jezeli myslisz o obrobce plikow graficznych inwestuj w procesory 64-bitowe
    Hemm? Czy rzeczywiście w tym laptopie ma być ponad 2GB pamięci?
    (nie wiem jak to dokładnie jest w Windows, ale pod Linuxem z 4GB przestrzeni adresowej 2 albo 1 jest zarezerwowane na system. A i to nie jest ograniczenie "twarde", bo można włożyć (i wykorzystać) więcej, ale tylko jednego procesu). Athlony są OK jako takie, ale ta cała 64-bitowość to jak dla mnie bajer.

Natomiast co do mocy... ostatnio przekonałem się, że jednak laptop to będzie zawsze kompromis i tyle. Dlatego ja bym nie szarżował, tylko wziął coś na jakimś wyższym Centrino.

Uprawnienia umieszczania postów