Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: Extender Canon 2x II vs 2x III

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Irosław może źle napisałem ale co do 1,4 napisałem: "Można powiedzieć że minimalny spadek jakości. Zmiana w szybkości AF - jeżeli jest to minimalna." Więc nie wiem dlaczego miałbym mieć gorszy egzemplarz.
    Na pewno zdjęcia z konwerterem nie są lepsze od zdjęć bez konwertera i z pewnością po jego podpięciu nie wzrasta szybkość i celność AF.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Moje wypowiedzi odnosza sie jedynie do subiektywnych porownan wersji 2 do wersji 3 . Ja te rownice zauwazam , zarowno z 1.4X jak i z 2X , na pozytywnie oczywiscie . Zanim sprzedalem stare konwertery , mialem obydwie wersje przez okolo 2 tygodni i jedno wiem na pewno - nie wroce do starej wersji .

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iroslav Zobacz posta
    Moje wypowiedzi odnosza sie jedynie do subiektywnych porownan wersji 2 do wersji 3 . Ja te rownice zauwazam , zarowno z 1.4X jak i z 2X , na pozytywnie oczywiscie . Zanim sprzedalem stare konwertery , mialem obydwie wersje przez okolo 2 tygodni i jedno wiem na pewno - nie wroce do starej wersji .
    Czy mógłbyś wrzucić jakieś porównanie ext. 2.0 III vs 2.0II ?
    Najlepiej na szkle tele wersja I. Z tego co czytałem wersja 2.0III nie jest rewelacyjna optycznie w stosunku do 2.0 II właśnie na starych szkłach tele, nie umiem ocenić na ile jest lepsza w praktyce ? Cena nowej wersji jest za to ponad 100% wyższa od używek :wink:

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Chetnie spelnilbym Twoje zyczenie , ale niestety w terenie , gdy sie jest w akcji , sa to rzeczy nie zmierzalne . W ulamku sekundy warunki zmieniaja sie i jedyne co pozostaje to wrazenie subiektywne okreslajace , czy cos jest lepsze czy nie . Ja od pierwszego pstryka nowymi konwerterami wiem , ze sa lepsze pod kazdym wzgledem i to staralem sie tylko przekazac .

Nie zamierzam nikogo przekonywac o slusznosci moich subiektywnych wrazen , bo i tak znajda sie sceptycy jak kiedys w przypadku 50D , gdy zastapil 40D i odwieczne dylematy , ze szkoda wymieniac , bo nowe nie jest lepsze , szybsze .

Zdaje sobie sprawe , ze nowe jest wrogiem starego i dlatego wybralem nowe :-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Chetnie spelnilbym Twoje zyczenie , ale niestety w terenie , gdy sie jest w akcji , sa to rzeczy nie zmierzalne . W ulamku sekundy warunki zmieniaja sie i jedyne co pozostaje to wrazenie subiektywne okreslajace , czy cos jest lepsze czy nie .
    Iroslav jeśli rzeczywiście jesteś taki uprzejmy jak piszesz, to wrzuć kilka fot zrobionych swoim zestawem 300/2,8L IS + TCx2 III, a koraf sam określi swoje "subiektywne wrażenie" :smile:

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Iroslav jeśli rzeczywiście jesteś taki uprzejmy jak piszesz, to wrzuć kilka fot zrobionych swoim zestawem 300/2,8L IS + TCx2 III, a koraf sam określi swoje "subiektywne wrażenie" :smile:
    Dzięki Sunders właśnie do 300/2.8LIS używam ext. 2.0 II i szukam mocnych argumentów na wymianę na nowy ;-).

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Dzięki Sunders właśnie do 300/2.8LIS używam ext. 2.0 II i szukam mocnych argumentów na wymianę na nowy ;-).
    Kto nie ryzykuje , ten nie ma

Ja zaryzykowalem i nie zaluje . Nowe extendery weszly dopiero co na rynek i nie mialem skad wziac twardych dowodow , ze sa lepsze .
    Cena odstrasza , ale raz sie zyje :-D

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Zestawienie czterech sztuk w teście poniżej, może się przyda to porównanie.
    Test-konwertery
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Dzieki winietu za link .
    Ten test potwierdza ponad wszystko , to co wczesniej pisalem plus , ze AF jest szybszy i lapie od razu .
    Ostatnio edytowane przez Iroslav ; 24-06-2011 o 12:09

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kto nie ryzykuje , ten nie ma
    Iroslav masz jakieś problemy z wrzuceniem na forum przykładowych fot ;-)

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów