Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zepsułem lampę canon 580 EX

Domyślnie Zepsułem lampę canon 580 EX

Pomocy! spadła mi lampa canon ex 580. problemem było zacicnanie się mechanizmu, przez co błyskała tylko w jednym trybie. rozkręciłem ją, ale zamiast dojść do problemu, zepsułem ją totalnie, nic nie działa... czy istnieje cudotwórca, albo chociaż serwis który by mi to spróbowal naprawić?
    Ostatnio edytowane przez jerzyjerzy87 ; 18-06-2011 o 19:54

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zytnia.

Domyślnie

Niekoniecznie "Żytnia", bo jak z uszkodzenie mechaniczne z winy użytkownika to mogą skasować za dużo. W poście dot. wymiany palnika padł pewien niezidentyfikowany rzeszowski serwis http://www.canon-board.info/showpost...76&postcount=8 . Niekoniecznie ten, ale można znajdziesz jeszcze jakiś inny serwis tego typu z jakąś pozytywną opinią.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Domyślnie

o, dziękuję, mam nadzieję, że pomogą mi tu, albo tam. dobre namiary!

Dopiero zaczyna Awatar conti
    Miasto
    św. Wieży

Domyślnie

A czy jerzy otrzymał od sprzedawcy instrukcję obsługi w języku polskim?
    Bo jeżeli nie to wydaje mi się, że sprawa jest do ugrania. Skontaktuj się ze swoim prawnikiem

Początki nałogu Awatar biodar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conti Zobacz posta
    A czy jerzy otrzymał od sprzedawcy instrukcję obsługi w języku polskim?
    Bo jeżeli nie to wydaje mi się, że sprawa jest do ugrania. Skontaktuj się ze swoim prawnikiem
    a jakie to ma znaczenie jak przydzwonił lampą o glebę a potem jeszcze ją sam rozebrał. Żartujesz sobie ?

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biodar Zobacz posta
    a jakie to ma znaczenie jak przydzwonił lampą o glebę a potem jeszcze ją sam rozebrał. Żartujesz sobie ?
    ma znaczenie, bo w mysl polskich przepisow jesli dystrybutor/producent nie dostarczyl wraz z sprzetem polskiej instrukcji to mozesz probowac wlaczyc mlotkiem, po czym powiedziec ze myslales ze tak wlasnie wlacza sie lampe... a dystrybutor ma obowiazek naprawic sprzet lub wymienic na wolny od wad...
    dlatego wlasnie czesto na chinskich produktach mozna znalesc polski z tlanslatora.
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Przerażacie mnie!
    Ja rozumiem, że każdy sprzet powinien byc wyposażony w polską instrukcję obsługi. Ale tutaj mamy ewidentne uszkodzenie mechaniczne z winy użytkownika. Nie w wyniku użytkowania zgodnego z przeznaczeniem. Dochodzenie swoich "praw" w takim przypadku, to nic innego jak - przepraszam za wyrażenie - "negatywne rozwinięcie rzeczownika kur"
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 07-08-2011 o 19:13
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qba1983 Zobacz posta
    ma znaczenie, bo w mysl polskich przepisow jesli dystrybutor/producent nie dostarczyl wraz z sprzetem polskiej instrukcji to mozesz probowac wlaczyc mlotkiem, po czym powiedziec ze myslales ze tak wlasnie wlacza sie lampe... a dystrybutor ma obowiazek naprawic sprzet lub wymienic na wolny od wad...
    dlatego wlasnie czesto na chinskich produktach mozna znalesc polski z tlanslatora.
    Ciekawa acz kosztowna metoda nauczenia dystrybutorów ich obowiązków

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Ciekawa acz kosztowna metoda nauczenia dystrybutorów ich obowiązków
    wlasnie z powodow kosztow jest to rzadko spotykana praktyka:-D
    ale jest do zrobienia.. czytalem kiedys o takiej wygranej sprawie.
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Uprawnienia umieszczania postów